30.000 TL'ye ekran kartı önerisi

TinerciAlperr

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar,

Elimde şu an 30.000 TL bütçe, 650W PSU ve Ryzen 5 5600 işlemci var. Eski ekran kartım RX 6600 XT'yi yeni sattım ve yeni bir ekran kartı arayışındayım. Gönlüm RTX 5070'e kayıyor, fiyatı yaklaşık 27.000 TL civarında. Ancak 4070 Ti Super'den bile daha düşük performans sunması ve sadece 12 GB VRAM'e sahip olması kafamı karıştırıyor. RTX 5070 Ti ise performans açısından daha iyi gibi ama o da bütçemi aşıyor. 2K çözünürlükte oyun oynuyorum, video düzenleme, Photoshop gibi içerik üretimiyle de ilgileniyorum (hobi amaçlı, profesyonel değil). Bu yüzden sadece bugünü değil, biraz da geleceği düşünerek bir kart almak istiyorum. Sizce RTX 5070 benim için mantıklı bir tercih mi, yoksa endişelerim yerli mi? Bu bütçeyle başka hangi kartları değerlendirebilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 9070 XT'nin ucuzlamasını bekleyebilirsin.

Elinizdeki PSU ve İşlemciyi değiştirmelisiniz dediğiniz kartlara yönelecekseniz.

@rosebud AMD'ye karşı kötü tecrübelerim var.

Elinizdeki PSU ve İşlemciyi değiştirmelisiniz dediğiniz kartlara yönelecekseniz.

Ryzen 7 5800XD3 yeter mi yoksa AM5'e gecmek daha mi dogru olur.

Gereksiz pahali hocam daha uygun fiyata var ben uzun ömürlü gerekirse 4K'da bile sorun cikarmayacak bir kart ariyorum. O yuzden şu an tercihim degil 4060 Ti.

Hocam 5070 Ti sizce ucuzlar mi veya ne kadar duser. 4000 serisinde düşüşler olur mu bir de.
Normalde düşmesi lazım ama ben daha öyle bir şeye denk gelmedim bizim memlekette o yüzden 40 serisi düşer diye bekleme derim. Sınırlı stok tutuluyor ve kimse malını zararına satmak istemiyor, stok problemlerinden dolayı illaki satarım diye bakılıyor olaya. Belki hazır sistemlerde daha uyguna çıkar ama hazır sistem almayacağın için bunu elemek lazım. Yukarıdaki Palit veya 9070XT bakinabilirsin, AMD ile ilgili tecrübelerin ne zaman oluştu bilmiyorum ama 6000 serisi 3-4 ekran kartı kullandım ve herhangi bir problem yaşamadım, alıp kullanabilirsin yani tereddütsüz.

WattMan hatalarindan dolayi korkuyorum yoksa ilk basta 7900XT alacaktim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…