OLED güzel avantajlar sunuyor evet ancak MiniLED'i pek küçümsediniz
Örnek Karşılaştırma.
Videoda MiniLED'in en büyük dezavantajı blooming dışında OLED ile kafa kafaya hatta SDR/HDR kullanımında MiniLED 1 hatta 2 adım daha iyi, tabii OLED kontrast konusunda iyi ancak MiniLED gerisinde kalmıyor.
Blooming sorununu daha fazla local dimming noktasıyla çözebileceklerini düşünüyorum ancak şirketler saçma şekilde daha fazla local dimming noktası koyabilecek teknolojiye sahip olmalarına rağmen CM2 çok düşük LED sayısına sahipler ve dediğiniz gibi Normal IPS ve VA panellere ayrıca bir katman ekleyip(MiniLED) OLED parasına satıyorlar bunu pek anlamış değilim olayın maliyet olduğuna pek inanmıyorum açıkçası çünkü Çin'de Red Dragon markasının 5088 noktaya sahip 4K bir monitörü var ve 5000 yuan, bir pazarlama stratejisi belki bilmiyorum markaların fiyatları abartması
Sanırım MiniLED bulamaz isem OLED almaya mecbur kalacağım fiziksel mağazalardan kendi gözümle görmek istiyorum belki o zaman daha net karar veririm. Şimdilik aklımda ASUS XG27AQDMG modeli var sayfasında özellikleri ile hoşuma gitti fiziki mağazalarda göz atabilirsem bir düşüneceğim