30.000 TL'ye MiniLED monitör bulamamak

Bütçe
30.000 2024 12

ErdemTopcu

Kilopat
Makaleler
1
İyi Sosyaller.

30k bütçem. Bir Mini LED monitör almak istedim ileride 5000 serisi ekran kartı alacağım, daha iyi olur diye düşündüm. Bir süredir piyasayı yokluyorum ancak birkaç marka, model dışında adamakıllı 27 inch Mini LED monitör yok.
2. El piyasasına bakayım dedim o da yok.
Ayrıca OLED ekranlara göz attım atmasına ama sorunları olan bir teknoloji halen o yüzden pek yanaşmıyorum.
Alternatif bir önerisi olan var mı kala kaldım.

Son düzenleme:
Oled alternatif değil belirttiğim gibi belki 5 6 saat sürekli açık kalıcak ekran burn olayı var ayrıca yüksek karelerde titreşim oluşuyor ve bu burn olayı ,markalar bizim koruma teknolojimiz var desede pek işe yaramıyor( evet belki bazı markaların koruma teknolojisi bölgesel olarak piksel yer değişikliğiyle vs. Engelliyorlar yanmayı ama dezavantaj olarak ekranın parlaklığı düşüyor zamanla )kısaca sürekli monitör alacak kadar zengin değilim oledin zamana ihtiyacı var , o yüzden miniled çok güzel bir alternatifti olede karşı ancak tr de 27 inch adam gibi monitör yok bulunmama sebebini anlayamıyorum açıkçası çokça talep var oysa

Benim ekranım 12 saat açık, yanık vb yok. Şu saydığınız problemlerin hiçbiri bende yok.
Ek olarak çoğu firma 2+ yıl garanti altına alıyor yanık konusunda.
Para konusunda sıkıntılarınız varsa zaten bu segment bir monitör bakmaya gerek yok. Fast IPS panel vb alın geçin hocam.

Monitörünüz OLED anladığım kadarıyla
Ne kadar süredir kullanıyorsunuz

MiniLED TV için iyi fakat monitör için çok gereksiz ve verimsiz olur. OLED monitörlerde pencereden bakma hissiyatı alırken MiniLED monitör sadece standart fakat güçlendirilmiş bir LCD olacak. Söz konusu monitör olduğu için de parlaklık zaten fazlasıyla yetiyor OLED için.

Tek gerçek sıkıntı burn-in, bir OLED monitörü 5 yıl kullanmak mümkün olmayabilir. Ben kendimi buna ikna ederek birkaç gün önce OLED monitöre geçtim, şuana kadar gördüğüm/kullandığım en iyi ekran ve şiddetle tavsiye ederim.

Flicker olayı yalnızca VRR (G-Sync/FreeSync) açıkken olabiliyor, açıkçası olağanüstü hareket netliği sayesinde bunlara zaten gerek kalmıyor.

OLED güzel avantajlar sunuyor evet ancak MiniLED'i pek küçümsediniz Örnek Karşılaştırma.
Videoda MiniLED'in en büyük dezavantajı blooming dışında OLED ile kafa kafaya hatta SDR/HDR kullanımında MiniLED 1 hatta 2 adım daha iyi, tabii OLED kontrast konusunda iyi ancak MiniLED gerisinde kalmıyor.

Blooming sorununu daha fazla local dimming noktasıyla çözebileceklerini düşünüyorum ancak şirketler saçma şekilde daha fazla local dimming noktası koyabilecek teknolojiye sahip olmalarına rağmen CM2 çok düşük LED sayısına sahipler ve dediğiniz gibi Normal IPS ve VA panellere ayrıca bir katman ekleyip(MiniLED) OLED parasına satıyorlar bunu pek anlamış değilim olayın maliyet olduğuna pek inanmıyorum açıkçası çünkü Çin'de Red Dragon markasının 5088 noktaya sahip 4K bir monitörü var ve 5000 yuan, bir pazarlama stratejisi belki bilmiyorum markaların fiyatları abartması

Sanırım MiniLED bulamaz isem OLED almaya mecbur kalacağım fiziksel mağazalardan kendi gözümle görmek istiyorum belki o zaman daha net karar veririm. Şimdilik aklımda ASUS XG27AQDMG modeli var sayfasında özellikleri ile hoşuma gitti fiziki mağazalarda göz atabilirsem bir düşüneceğim

Son düzenleme:
Evet blooming ciddi bir sorun ve özellikle ekran da küçük ve monitör olunca çok göze batar. Şuana kadar piyasada gördüğüm tüm MiniLED monitörler OLED parasına satılıyor dediğiniz gibi.

Muhtemelen MiniLEDin çözemeyeceği ve OLED in gelişmeye açık olması nedeniyle tüm yatırımı OLED tarafına yapıyorlar ve üretim yaygınlaşmadığı için fiyatlar düşmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…