30.000 TL'ye sistem önerisi

Furkan Balcı

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, bütçem maksimum 30.000-31.000 TL. DDR5 bir sistem almak istiyorum ve İtopya'dan bir sistemi biraz revize ederek bir sistem oluşturdum.( kasayı Vento marka yapma, SSD kapasitesini 1 TB olarak büyütme gibi.) Sizce bu şekilde almam uygun mudur? Fiyat / performans, parça kaliteleri gibi genel geçer yorumlarınıza ihtiyacım var. Eğer başka bir sistem veya alışveriş sitesi öneriniz varsa duymak isterim. Monitör olarak da Lenovo R25-F30 düşünüyorum o konuda da fikirlerinize açığım.

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

Sistemin fotoğrafı;

1746479642674.png

Düşündüğüm monitör;

Dosya Ekleri

• 1746479440091.png
    1746479440091.png
    77,7 KB · Görüntüleme: 26
  • 1746479551707.png
    1746479551707.png
    365,5 KB · Görüntüleme: 25
Merhaba, bütçem maksimum 30.000-31.000 TL. DDR5 bir sistem almak istiyorum ve İtopya'dan bir sistemi biraz revize ederek bir sistem oluşturdum.( kasayı Vento marka yapma, SSD kapasitesini 1 TB olarak büyütme gibi.) Sizce bu şekilde almam uygun mudur? Fiyat / performans, parça kaliteleri gibi genel geçer yorumlarınıza ihtiyacım var. Eğer başka bir sistem veya alışveriş sitesi öneriniz varsa duymak isterim. Monitör olarak da Lenovo R25-F30 düşünüyorum o konuda da fikirlerinize açığım.

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

Sistemin fotoğrafı;

Eki Görüntüle 2485057

Düşündüğüm monitör;

Yaklaşık olarak aynı sistemler gibi geldi bana, RX 7700 XT ile B580 arasında işlemciyi düşürmeye değecek bir fark var mıdır? Bir de fiyatına göre önerdiğiniz sistemlerdeki RAM ve SSD markaları biraz daha güvensiz gibi geldi bana Lexar, klevv, enermax gibi markalardan oluşuyor bilgisayarlar.

B580 sıkıntılı hocam, bazı oyunlarda iyi performans verse bile bazı oyunları açamıyor bile. Ayrıca monitör tercihi güzel şu an o ekrana bakarak yazıyorum.

B580 sıkıntılı hocam, bazı oyunlarda iyi performans verse bile bazı oyunları açamıyor bile. Ayrıca monitör tercihi güzel şu an o ekrana bakarak yazıyorum.
Az önce forumda yeni açılan bir konuda şu sistemi gördüm,

Dediğinize göre çok mantıklı ve fiyatı da uygun gibi gözüküyor, ne düşünüyorsunuz? Tebilon firması hakkında bir fikriniz varsa onu da dinlemek isterim forumdan atılan bir linkten gördüm fakat adlarını ilk defa duyuyorum.

Hocam ben olsam 7700XT alırdım çünkü 7600XT 4060'tan bile daha kötü AM5 olması ve işlemcisi güzel ancak ben almazdım. Tebilion duydum ama hiç alışveriş yapmadım.

Sanırım en mantıklı sistemler sizin attıklarınız, forumu gezdiğimde de hep sizin önerdiğiniz sistemler ve sizin yorumlarınız karşıma çıktı fakat bir kaç adet sorum olacaktı cevaplarsanız çok sevinirim.

1- 7700xt'li bir sistemi amd işlemciyle bu fiyatlara alabilir miyiz? Çünkü intel için ölü soket geleceği yok vs denmiş genellikle, katılıyor musunuz?

2- i5 12400f ile 13400f arasında nasıl bir fark var? hatırı sayılır farklar var derseniz 13400f bütçemi zorluyor çünkü ssd'yi 1 TB yaptığımda 31.600'lü fiyatlara geldi.

3- Attığınız sistemlerde ssd'yi 1 TB yaparken gen3 ve gen4 ibarelerine rastladım, Lexar'ın gen3 ve gen4 ü arasında az bir fiyat farkı olmasına rağmen okuma yazma hızları iki katı yüksek. Sistemdeki anakart bu gen4 dediğimiz teknolojiyi destekliyor değil mi? Lexar markasını önerir misiniz? Corsair marka daha mı isabetli olur?

4- Enermax marka kasa sıkıntı çıkarır mı, kaliteli midir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı