30.000TL sistem toplama önerisi

Alcatrazz00

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, uzun aradan sonra artık kasa toplamak istiyorum. Eskisi kadar hakim değilim. Bir süre laptop kullandım. Biraz daha sistem isteyen büyük bütçeli oyunlar oynamak istiyorum artık. 30000TL'yi biraz aşabilir.

Ayrıca işlemci olarak Intel gereksiz pahalı geldi. Sizce de AMD daha mı mantıklı artık? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Anakart: MSI A320M-A Pro AM4 DDR4 3200(OC) DVI HDMI​

Ekran Kartı:​

Inno3D GeForce RTX 3060 12GB GDDR5​

İşlemci:​

AMD Wraith Stealth Fanlı Ryzen 5 5600 Frekans 3.5GHZ - Boost Frekansı 4.4GHz​

RAM:​

Lexar THOR DDR4 RAM 16 GB Kit (8 GB x 2) 3200 MHz​

SSD:​

Samsun g 990 Pro NVM e M.2 SSD 1 TB​

PSU:​

MSI PSU MAG A550BNL 550W 80+ BRONZE POWER SUPPLY​

Hocam kasa ve fan bulamadım çok pardon ama herhangi mAtx kasa alırsın fanlardan da 2000 rpm corsair fan alabilirsin iyi günler (parçalar uyumsuzsa özür dilerim)​

Merhaba, uzun aradan sonra artık kasa toplamak istiyorum. Eskisi kadar hakim değilim. Bir süre laptop kullandım. Biraz daha sistem isteyen büyük bütçeli oyunlar oynamak istiyorum artık. 30000TL'yi biraz aşabilir.

Ayrıca işlemci olarak Intel gereksiz pahalı geldi. Sizce de AMD daha mı mantıklı artık? Yardımcı olursanız sevinirim.
amd şuan en iyis işlemci konusunda intel fiyat tavan yaptırıyor şuan en iyi kombo amd işlemci ve nvidia gpu

Selamlar hocam, 3060 bu bütçe için çok küçük bir kart. Ben sizin yerinizde olsam, hazır sistemleri incelerdim. İncelerken şunlara dikkat ederdim.
  • AMD ve DDR5 bir sistem olacak
  • Eğer ekran kartı nvidia istiyorsanız minimum 4060 TI olacak ama ben olsam Radeon 7700 XT bakardım.
  • Bütçem kalırsa Anakart'ı A620 yerine B650 almaya çalışırdım.

Çok detaylı incelemedim fiyatlarıama iyi duruyor. Örnek olması adına bir sistem gönderiyorum. Farklı siteleri falan araştırmak, fiyat karşılaştırmak için top sizde. https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...-pulse-12gb-rx7700xt-sistem-tavsiyesi-p-37681

Son düzenleme:
Selamlar hocam, 3060 bu bütçe için çok küçük bir kart. Ben sizin yerinizde olsam, hazır sistemleri incelerdim. İncelerken şunlara dikkat ederdim.
  • Eğer ekran kartı nvidia istiyorsanız minimum 4060 TI olacak ama ben olsam Radeon 7700 XT bakardım.

Çok detaylı incelemedim fiyatlarıama iyi duruyor. Örnek olması adına bir sistem gönderiyorum. Farklı siteleri falan araştırmak, fiyat karşılaştırmak için top sizde. https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...-pulse-12gb-rx7700xt-sistem-tavsiyesi-p-37681
pc hakkında pek bilgim yoktur hemen bütçe dostu pc toplamaya çalıştım

Yardımın için öncelikle teşekkür ederim. Bir de sorum olacaktı ekran kartında ben de bahsettiğiniz modeller arasında kaldım ancak internette dlss açık halde 7700xt ile farkını bulamadım. Güç olarak amd her türlü önde gözüküyor ama dlss falan eklendiğinde 4060ti mı daha mantıklı yoksa 7700xt mi bilemedim. Siz ne düşünüyorsunuz?

Yani ben olsam AMD tercih ederim. Saf güç olarak çok önde. Zaten online fps oyunları falan oy oynuyorsan DLSS çok verimsiz oluyor. Online oyunlarda herkes DLSS'i kapatıyor. DLSS fps arttıyor ancak latency(gecikme) yi de arttırıyor. Ve her oyunun Dlss desteği olmayabilir. Ki DLSS açtığında fps artıyor olabilir ama böyle hafif bulanaklaştığı yerler falan oluyor. Dediğim gibi ben 7700XT tercih ederdim. Ama aralarında uçurum var mı derseniz, bence yok. Ama benim fikrimce 7700xt daha iyi bir kart

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı