Selamlar dostlar. AMD Radeon HD 6510 adında hurdalık bir ekran kartı kullanıyorum yeni sistem almak istiyorum ayrıca monitör de kasa da Casper. Monitörü de değiştirmek istiyorum. Tek tek parça toplamayla çok maliyet çıkıyor o yüzden hazır sistem almayı düşünüyorum.
Öncelikle şunu söyleyeyim tam 1 aydır fırında çalışıyorum haftalık 4900 alıyorum ve şu ana kadar 15k civarı biriktirdim haftaya çarşamba bu 20 bin olacak dolayısıyla diyeceğim kesin net bir bütçem yok duruma göre yükseltedebilirim bütçeyi yani bütçe esnek değeceğini düşünürsem 25K'ya da alabilirim bir sistem.
Ortalama 3 en fazla 4 saat oyun oynayabilirim günlük o yüzden çok para harcamak istemiyorum. Bir aydan beri sistemleri takip ediyorum o sırada alacak param olmasa da vatan da geçen hafta 2 güzel kampanyalı sistem vardı 1TB'lık 4060'lı onları kaçırdım maalesef ayrıca Sinerji'de i5-12400F ve 5600'lü AMD RX 6750 XT ekran kartlı sistem 20k idi bir gecede 24K'ya fırlattılar. 20K'da kalsa direkt alırdım ileride sizce 20k fiyatına düşer mi bu sistemler? kısaca sistem fiyatları düşer mi?
Ayrıca acelem yok. ileride şu an 20K'larda gezinen 4060 sistemler ne olur sizce diye sormak istiyorum.
İlgimi çeken sistemleri şöyle sıralayım çok site baktım saçma sapan pahalı bir sürü sistem var en uygunları bunlar gözüktü gözüme.
GAME GARAJ | Oyuncu Laptop, Hazır Sistemler, Oyuncu Bilgisayarları
GAME GARAJ | Oyuncu Laptop, Hazır Sistemler, Oyuncu Bilgisayarlarıwww.gamegaraj.com
https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...gaming-12gb-rx6750xt-oyun-bilgisayari-p-40241 (işlemci soğutucu eklemişler onu çıkarınca 24672 TL oluyor. Bu sistem 1 ay önce tam 20k idi)
Ve aklımı kurcalıyan diğer bir sistem.
INTEL I3 13100F-XFX RX 6700-H610M H V2-500GB M.2-16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
INTEL I3 13100F-XFX RX 6700-H610M H V2-500GB M.2-16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Bu sistem de çok hoş ama işlemcinin 12400F olmayıp 13100F olması beni kuşkulandırıyor oyunlarda sorun çıkarır mı sizce yetersiz kalır mı Online oyunlarda? Bu sistemde tek beni kendine çeken 6700 10 GB yoksa 6600 8 GB'lı çok sistem gördüm içime yatmadı hem VRAM'i biraz daha fazla hem de saf güç olarak 4060'tan daha iyi diye biliyorum yanlışsam düzeltin. AFMF 2 de çıktı. benim aslında hedefim daha önce oynayamadığım oyunları oynamak günümüz oyunları o kadar ilgimi çekmiyor nedense ekran kartı testlerindeki ama bu demek değil ki güncel oyun oynamam tabii oynarım mesela Ready or Not çok güzeldi. Yani en azından GTA 6'yı şöyle 1080p Low ayarlarda oynatsın isterim tabii bunu şimdiden ön görmek zor. Bu arada normalde hedefim 20K'ya 6750 XT'li sistemi alabilseydim 2K monitör alıp 2K oyun keyfi yapmak istiyordum ama dedim sonra zaten bilgisayarda fazla oturamıyorum ne gerek var 1080P'de idare eder diye düşünüyorum şimdi tabii 24" olması lazım yoksa 27"'de pikselleşme oluyormuş. Görüntü net olsun.
Bu sistemde Power Boost kasa var herkes uzak dur diyor bu markadan siz diğer alternatif kasalardan hangisi önerirsiniz ve anakart, RAM vesaire olarak hepsini özelleştirebilirim?
Ayrıca bir YouTube kanalı bu ay için 3 sistem hazırladıklarını söylemiş ama daha önceki mayıs'ta hazırladıkları sisteme baktım Ryzen 5600 RTX 4060 sistem 21.499 TL imişşu an zaten o fiyatlara dolu 4060 sistem nasıl kampanya olmuş anlamadım.
Monitör için de R25-I30 öneriyorlar parlaklığı yüksekmiş o yüzden parlak bir odadaysak daha iyi oluyormuş.
Kısaca haftaya çarşamba 20k param olacak ve birkaç bin TL de ekleme yapabilirim. ben şimdi sistem alayım mı yoksa RX 6750 XT 20k TL gibi bir sistem mi bekleyeyim
Evime yakın bir fırında çalışıyorum öyle nasip oldu diyelim ekmek aldığımız yerde işe girdimHocam konuyla alakasız ama merak ettim günde kaç saat ve haftada kaç gün çalışıyorsunuz.
Evime yakın bir fırında çalışıyorum öyle nasip oldu diyelim ekmek aldığımız yerde işe girdimpasacıyım sabah 6'ya 10 kala geliyorum 4 buçuk gibi çıkıyorum ve izin yok her gün çalışıyorum 4 hamur atıyoruz her hamur arası mola oluyor. Hamur dediğim fırını hazırlayıp örneğin 400 500 tane ne kadar hazırlandıysa ekmek atma sonra mola diğer hamurun hazır olması ocağın hazır olması falan fişman.
Aynı bütçeye 24 bin TL'ye i5 12400F'li 4060 Ti ile yarışan 6750 XT ekran kartı takabiliyorken aynı fiyata 7500F'li 6750 XT'den çok daha kötü dolayısıyla daha kötü performans verecek DDR5 ama 7600 ekran kartlı sistem almanın bir mantığı var mıdır? i5 12400F benim gibi sadece oyunla uğraşan birisini uzun seneler idare etmez mi veya i3-13100Fli başka bir bilgisayar var 17.500 TL'ye 6700 ekran kartlı o bile daha iyi performans verir 7600'den. Birisi 24K birisi 17k.
Ayrıca tamam yeni işlemciler sadece DDR5 sistemlere takılabilecek ama diyelim ben i5-12400F işlemci 6750 XT ekran kartı aldım beni 4 5 sene götürür e o zaman geldiğinde belki anakartlar değişecek yeni özellikler gelecek işlemciler DDR5 olsa da farklı sokete geçecek gene son nesil işlemcileri takamayıp yeni anakart almam gerekecek o zamanın son nesil işlemcilerini takabilmek için buna ne dersiniz anlattıklarım hakkında görüşleriniz nelerdir?
Yeni konu açamadığım için buradan tekrar soruyorum.
i5 12400F 6750 XT sistem mi daha uzun gider yoksa 7500F RX 7600 DDR5 sistem mi?
Şimdi DDR5 sistem almak birkaç senede bir yükseltme yapmak isteyenler için daha doğru seçimmiş diye söyledi bir arkadaş çünkü 4-5 senede bir değişim yapacak birisi mecburen işlemciler soket değiştirmiş olacağı için gene anakart değiştirmek zorunda kalacak yeni nesil işlemci alabilmek için. Şimdi düşünüyorum 2026 sonu 2027 başı gibi GTA 6 PC'ye çıksa i5 12400F 6750 XT sistem ekran kartı farkından dolayı çok daha mantıklı bir seçim olacağa benziyor. Şimdi diğer sistem olsa bir kere 7600 çok daha kötü performans verecek dolayısıyla ekran kartını değiştirmem gerekecek kesinlikle. Burada belki i5 12400F'in yetersiz kalma ihtimali var GTA 6'da ama yeteceğini düşünüyorum ha yetmedi diyelim anakart+işlemci+RAM değiştirmek zorunda kalacağım diğer sistem üzerinden düşünecek olursak 7500F de i5 12400F'in muadili bir işlemci dolayısıyla o sistemde de hem işlemci hem de ekran kartı değiştirmek zorunda kalacağım yani. DDR4 sistemde anakart+işlemci+RAM masrafı, DDR5 sistemde işlemci+ekran kartı masrafı çıkacak.
Evet bu anlattıklarım ve sorum hakkında siz ne dersiniz şimdiden teşekkürler.
Kasa idare eder ama güç kaynağı çok kötü. Onu değiştirirseniz çok iyi sistem olur.Selamlar tekrardan bu sistemin yorumunda kasa ile ilgili şunu yazmış satın alan biri birfenixi almış anlaşılan.
HAQQUS-GEN-XX-(DDR5) / RYZEN 5 7500F / 4060 / 512 GB NVME M2 SSD / 16 GB 5600 MHz DDR5 RGB SİSTEM TAVSİYESİ
HAQQUS-GEN-XX-(DDR5) / RYZEN 5 7500F / 4060 / 512 GB NVME M2 SSD / 16 GB 5600 MHz DDR5 RGB SİSTEM TAVSİYESİ Fiyatı ve özelliklerini online olarak Gencergaming.com'dan hemen inceleyin!www.gencergaming.com
"Ürün kaliteli kasa önem vermedim ama verilmesi gerek miş fanlar içeri çok az hava üflüyor"
Böyle yazmış birisi BitFenix ben de hiç adını duymadım daha kaliteli bir kasa önerebilir misin şu anki seçenekler arasından.
Yok onu değiştirecem zaten FSP 700W anakartı b350m m ssd yi 1 tb yapıcamKasa idare eder ama güç kaynağı çok kötü. Onu değiştirirseniz çok iyi sistem olur.
Ama 900 TL daha verip MSI kasa mı alsam diye düşündüm daha güvenilir markaKasa idare eder ama güç kaynağı çok kötü. Onu değiştirirseniz çok iyi sistem olur.
Yapabilirsiniz güzel kasadır.Yok onu değiştirecem zaten FSP 700W anakartı b350m m ssd yi 1 tb yapıcam
Ama 900 TL daha verip MSI kasa mı alsam diye düşündüm daha güvenilir marka
Gençer Gaming - Profesyonel Oyuncu Ekipmanları
En Ucuz Oyuncu Ekipmanları için Gençer Gaming'e gelin! Hazır Sistemler, Gaming Ekipmanları ve Bilgisayar Bileşenleri için Ücretsiz Kargo fırsatını yakalayın!www.gencergaming.com
Selamünaleyküm cümleten. Bu sistem yarın veya öbür gün alacağım nasipse.
Anakartı ASUS Prime A620'den B650 M-K yaptım (m-r ile M-K arasında kalmıştım M-K önerdiler?
SSD'yi 1 TB AGI yaptım.
Güç kaynağına Everest için saatli bomba dediler 600W Deep cool önerenler de oldu ben ileride ekran kartı yükseltmesine uygun olsun diye malum belki AMD alırım AMD ekran kartları da çok TDP oluyor gerçi ben gene ileride 1080p kartı alırım ama olsun wattı yüksek olsun diye 700W FSP 80+ seçtim.
Yukarıdaki parçalardan emin gibiyim tek kafamı karıştıran kasa kaldı bir de RAM'ler ileride yetmeyebilir gibi geldi bir de anakartta iki tane RAM slotu var 32 GB gerekirse RAM'leri satıp 16x2 almam gerekecek ama inşallah yeterli olur 16 GB ekran kartı.
Bunun dışında birisi kasa için "ürün kaliteli kasa önem vermedim ama verilmesi gerekmiş fanlar içeri çok az hava üflüyor" böyle yazmış bu yüzden BitFenix hakkında emin olamadım abi sen ne dersiniz diğer kasalara bakabilir misiniz diğer alternatiflere özellikle MSI'ın iki modeli kafama takıldı birisi m-ATX birisi ATX diğer modeller iyi değil diye biliyorum.
Bir de kısa bir soru kasanın m-ATX veya ATX olması parça sıcaklıklarına etki ediyor mu?
Bu arada Sinerji'de bu sisteme alternatif şöyle iki sistem buldum
Bunlarda özelleştirmelik bir şey zaten yok sadece anakart MSI Pro B650M-B yapılabilir ama bu anakarta baktım A620'den ne farkı var OC dışında anlamadım ne soğutması var M.2 yuvası gene 1 tane A620 ile aynı
Ayrıca 7500F ile 7600 arasında ne kadar fark var?
Şu an bir karşılaştırma yaptım ve kendi gözlemlerimce şu ikisi arasında seçim yapma durumundayım (haqqus sistemde kasadan hala emin değilim)
Gençer Gaming - Profesyonel Oyuncu Ekipmanları
En Ucuz Oyuncu Ekipmanları için Gençer Gaming'e gelin! Hazır Sistemler, Gaming Ekipmanları ve Bilgisayar Bileşenleri için Ücretsiz Kargo fırsatını yakalayın!www.gencergaming.com
Selamlar tekrardan
ULTIMA-7700XT / AMD Ryzen 5 5600 TRAY / ASUS DUAL Radeon RX 7700 XT OC 12GB / 16GB RAM / 512GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
ULTIMA-7700XT sistem tavsiyesidir. AMD Ryzen 5 5600 ve ASUS RX 7700 XT ekran kartı ile üst seviye oyun deneyimini için tasarlandı.www.gaming.gen.tr
Bu iki sistemden hangisini seçiyim. 7700 XT için DDR5'ten vaz geçilir mi, 6750 XT ile çok farkı var mı? Ayrıca DDR5 sistemde RAM 1x16 diğer sistemde 2x8 olarak geliyor yani DDR5 sistemde RAM'leri 32 GB yapmam daha az uğraştırıcı ve masrafsız oluyor. DDR5 sistemin 7600 işlemcisi tabii biraz daha güçlü 5600'e göre ama benim önceliğim oyun olacağı için ekran kartı daha önemli. Bir de ister DDR5 sistem olsun ister DDR4 olsun anakartın A serisi olması yeterli olur mu beni düşündüren M.2 slot sayısı falan değil de B serisinde VRM soğutucu M.2 soğutucu oluyor ama bunlar A serisinde yok dolayısıyla A serisi anakartta SSD'de ve anakartın kendisinde arıza çıkma ihtimali daha yüksek değil mi overclock yapılmadığı halde? Bu çok düşündürüyor yoksa işte M.2 SSD'im biraz yavaş olmuş falan çok önemli değil
Son olarak her şekilde işlemci hava soğutucu alacağım Dark Freezer'ın Teknobiyotik'te satılan modelini alacağım veya Thermalright'ın modelleri var bunlardan hangisi yeterli olur