30-33 bin TL bilgisayar önerisi

DrxMaxi

Hectopat
Yer
İstanbul/Küçükçekmece
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Mühendisi
Merhaba,

Başlıkta belirttiğim gibi, sizlerden bilgisayar önerisi almak istiyorum. Şu ana kadar hep orta seviye altı bilgisayarlar kullandım ve bu yüzden istediğim oyunları ve programları açmakta zorlandım. Bu kez, orta-üst seviye ile iyi seviye arasında bir sistem toplamak istiyorum. Aşağıda belirttiğim kriterlere uygun olarak, yer fark etmeksizin bir sistem önerisi sunabilir misiniz? Sistem olmasa bile, özellikle işlemci ve ekran kartı konusunda kesinlikle şunları tercih etmelisin şeklinde önerilerde bulunabilirsiniz.

Tercih ettiğim özellikler:

Anakart ve ekran kartı markası: Kesinlikle ASUS veya MSI olacak.
RAM: DDR5 bellek kullanılacak.
İşlemci: Mümkünse AMD olacak.
Ekran Kartı: Kesinlikle NVIDIA olacak.
Kasa: mATX olmayacak. Ayrıca, 1-2 ay sonra sıvı soğutucu eklenecek.
Maksimum 30.000 - 33.000 TL arasında olacak.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim!

Son düzenleme:
Merhaba,

Başlıkta belirttiğim gibi, sizlerden bilgisayar önerisi almak istiyorum. Şu ana kadar hep orta seviye altı bilgisayarlar kullandım ve bu yüzden istediğim oyunları ve programları açmakta zorlandım. Bu kez, orta-üst seviye ile iyi seviye arasında bir sistem toplamak istiyorum. Aşağıda belirttiğim kriterlere uygun olarak, yer fark etmeksizin bir sistem önerisi sunabilir misiniz? Sistem olmasa bile, özellikle işlemci ve ekran kartı konusunda kesinlikle şunları tercih etmelisin şeklinde önerilerde bulunabilirsiniz.

Tercih ettiğim özellikler:

Anakart ve ekran kartı markası: Kesinlikle ASUS veya MSI olacak.
RAM: DDR5 bellek kullanılacak.
İşlemci: Mümkünse AMD olacak.
Kasa: mATX olmayacak. Ayrıca, 1-2 ay sonra sıvı soğutucu eklenecek.
Maksimum 30.000 - 33.000 TL arasında olacak.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim!
Anakart AsRock olmalı, ekran kartı ve anakart ise MSI olmamalı.

Bu işlemciye kule tipi yeter.
yazmayı unutmuşum ekran kartı nvidia istiyorum kusura bakmayın

Anakart AsRock olmalı, ekran kartı ve anakart ise MSI olmamalı.
teknik servis ve bilgisayar toplama şirketinde çalışıyorum kime sorarsam sorayım satın almacı teknik servisci vs. hepsi asrocka kesinlikle alma dediler ve hiç bilmediğim bir marka riske atmak istemem açıkçası 30000 tl boş bi para değil

Yazmayı unutmuşum ekran kartı NVIDIA istiyorum kusura bakmayın.

Teknik servis ve bilgisayar toplama şirketinde çalışıyorum kime sorarsam sorayım satın almacı teknik servisci vs. hepsi asrocka kesinlikle alma dediler ve hiç bilmediğim bir marka riske atmak istemem açıkçası 30000 TL boş bir para değil.

Toplamda 33.950TL. Belki hazır sistemde vardır ama ben bulamadığımdan parça parça attım.

yazmayı unutmuşum ekran kartı nvidia istiyorum kusura bakmayın

teknik servis ve bilgisayar toplama şirketinde çalışıyorum kime sorarsam sorayım satın almacı teknik servisci vs. hepsi asrocka kesinlikle alma dediler ve hiç bilmediğim bir marka riske atmak istemem açıkçası 30000 tl boş bi para değil
Tamam o halde teknik serviscinizi dinleyip MSI ya da ASUS tercih edebilirsiniz. Ancak markanın ürün üzerinde çok da bir etkisinin olmadığını tecrübe edinerek zamanla öğrenirsiniz. Bu da bir seçenek.

Asrock önermemdeki sebep ise, rakipleriyle mücadele etmek için aynı chipsete ekstralar yüklemesi. Misalen, faraza; B650 chipsette her yerde 1 m2 slot varken asrock'ta 2 slot olur. Diğerleri 2 ram slot açarken asrock 4 slot açıyor. Kullandığı malzeme kalitesi iyi, anakartlarının yazılım desteği ise fena değil.

Tamam o halde teknik serviscinizi dinleyip MSI ya da ASUS tercih edebilirsiniz. Ancak markanın ürün üzerinde çok da bir etkisinin olmadığını tecrübe edinerek zamanla öğrenirsiniz. Bu da bir seçenek.

Asrock önermemdeki sebep ise, rakipleriyle mücadele etmek için aynı chipsete ekstralar yüklemesi. Misalen, faraza; B650 chipsette her yerde 1 m2 slot varken asrock'ta 2 slot olur. Diğerleri 2 ram slot açarken asrock 4 slot açıyor. Kullandığı malzeme kalitesi iyi, anakartlarının yazılım desteği ise fena değil.
Öneri için teşekkürler araştıracağım.

Toplamda 33.950TL. Belki hazır sistemde vardır ama ben bulamadığımdan parça parça attım.
İnceHesapta buna benzer 1 2 tane hazır bulmuştum birazdan atacağım

4060Ti alacaksan da 16GB versiyonu almalısın. 4060Ti 8GB fiyatını asla hak etmeyen bir ürün.

Bu iki sistem var incehesapta fiyatları üzerinde

Dosya Ekleri

• 1741028625231.jpeg
    1741028625231.jpeg
    73,8 KB · Görüntüleme: 26
  • 1741028638742.jpeg
    1741028638742.jpeg
    67,1 KB · Görüntüleme: 30
  • 1741028662026.jpeg
    1741028662026.jpeg
    73,7 KB · Görüntüleme: 23
  • 1741028671999.jpeg