30-33 bin TL DDR5 sistem toplama

Bütçe
30000 - 33000

JJN

Femtopat
Daha fazla  
Selam uzun süre sonra bir sistem toplayacağım DDR5'in de çıkmasıyla beraber doğru zamanın geldiğini düşünüyorum kendimce şöyle bir sistem hazırladım:

İşlemci - Ryzen 5 7600 - 6500TL.
Anakart - soğutma olarak vs. karar veremedim ileride 7 serisine yükseltmek için hangisi geleceğe dönüktür, rahat çalışır önerilere açığım - Max 5500TL.
RAM - Kingston Fury Beast 16 GB (2x8) 5600 MHz DDR5 - 2200TL.
Ekran kartı - Sapphire Pulse RX 6700 XT - 11000TL.
SSD - Samsung 970 EVO Plus 1 TB - 1500TL.
Kasa - Dark Diamond Pro mesh - 1500TL.
PSU - Deep cool PF750 750W PSU - 1600TL.
Soğutucu - bütçeyi daha fazla zorlamamak adına kule tipi düşünüyorum önerilere açığım ileride X3D serisi bir işlemciye vs. geçersem sıvı alma planım var. - 2000TL.

Total'de 32K gibi bir rakam yapıyor.

Kasa ve PSU gibi ürünler diğerlerine göre biraz daha düşükler farkındayım bütçeyi diğer parçalara daha çok ayırmak istedim ama araştırdığım kadarıyla F/P açısından kendi segmentlerindeki iyi cihazlardan olduklarını düşünüyorum.

Anakart olarak aslında Gigabyte B650M DS3H'ya da ASRock B650M pg riptide arasında kaldım. ASRock'un iyi bir marka olduğunu biliyorum ama farklı yerlerde sanırım riptide ile sorun yaşayanlar olmuş bilemedim sizin fikirlerinize açığım. Daha iyi olacağını düşündüğünüz modeller varsa bakabilirim bütçeyi aşmayacak şekilde.

AMD GPU seçmemin sebebi hem fiyat olarak daha uygun ve performans olarak daha üst kademede NVIDIA'nın teknolojilerini çok fazla önemsemiyorum zaten daha çok FPS ağırlıklı competitive oyunları tercih ediyorum ama diğer kategorilerdeki oyunları da rahat şekilde 1080p oynayabilmek beni tatmin edecektir bu yüzden 6700XT'ye yöneldim.

Sistem hakkında değiştirebileceğim ekleyebileceğim sizin sunabileceğiniz öneriler varsa hepsine açığım, şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…