30-35 bin TL 9,000 BTU klima önerisi

Merhabalar, odanın metrekaresi çok düşük olduğu için 9.000 BTU'yu geçtim, 7.000 BTU bile fazla gelecektir. Yine de 7.000 BTU Daikin Sensira modeline bir bakın isterseniz. Fiyatı fazla bulursanız, Arçelik - Beko Grubu'nun 7.000 BTU sınıfındaki ürünlerine de bakabilirsiniz. Seçenekler kısıtlı olduğu için pek bir öneri yapamıyorum maalesef.

Metrekare küçük olsa bile Evin yalıtımı kötü ve Odama günün büyük bölümünde güneş vuruyor. Buna bağlı olarak soğutulması daha güç olabilir. Ayriyetten günün 5 - 6 saati yük altında bir kasa da odayı ısıtıyor.

İleride başka bir dairede kullanmak için 9.000 veya 12.000 BTU tercih edilmesinin faturaya ne kadar büyük bir zararı olur? Eco modunda sürekli kullanımda bile faturayı çok olumsuz etkiler mi?

Ayrıca Daikin Sensira modeli ile ilgileniyorum ama yeni Siesta Modeli de 3 yıl daha az garanti ve tolere edilebilir enerji verimliliğine rağmen daha uygun bir fiyat sunuyor. Uzun vadede Siesta seçimi pişman eder mi?

Yine de yeterli gelir ama başka bir dairede kullanmak için de istiyorsanız durum farklı. 9.000 BTU sınıfında, giriş segmentte bulunan Airfel, Kaira ve Bosch CL2000U modellerine yönelebilirsiniz. Biraz daha performanslı ve verimli bir cihaz isterseniz de Bosch 3000i, şu anda alınabilecek en mantıklı cihazlardan biridir.

Odanın küçük, BTU'nun fazla geldiği durumlarda ters duvar etkisiyle karşılaşabilirsiniz. Bu durum da cihazın sürekli dur - kalk yapmasına ve fazladan elektrik tüketmesine sebep olur. Eco modunda ve düşük fan devrinde kullanmak belki fayda sağlayabilir.

Daikin Siesta Sensira bayağı giriş seviye bir model ve bence fiyatını hak eden bir cihaz değil. Zaten amacı da yerli gruptaki cihazlara alternatif olabilmek. Benzer fiyat bandında, daha performanslı ve verimli cihazlar bulabilmek mümkün.

Bosh önermenizin belirli bir nedeni var mı? Bildiğim kadarıyla yerli markalar alüminyum kullanıyor ayrıca iç aksamda malzemeden çok fazla çalıyorlar. Arge yatırımları olmadığından yazılım konusunda çok geride kalıyorlar. Buna bağlı olarak çok fazla elektrik tüketiklerini biliyorum. Giriş modeli olsa da Japon marka ürün almayı tercih ederim. Yerli markalara güvenemiyorum.

Ters duvar etkisi ve fazla elektrik yakma risklerini anlıyorum ama ileride farlı bir eve taşınmam halinde atıl duruma düşmeyecek bir ürün almakta istiyorum. Eco Modu ve düşük devir ile belli miktarda bu sorunun önüne geçebileceksem, benim açımdan sorun olmaz.

Kaira DTXR35E A++ 12000 BTU modeli de iyi gibi duruyor. Daikinin alt markası olduğunu biliyorum. Üst bütçedeki alternatifleri nelerdir? Ne gibi dezavantajları bulunuyor?

Son düzenleme:
Bosch'u önerme sebebim, üreticinin Midea olması. 3000i modeli de Midea Xtreme Save altyapısına sahip. Performans ve verimlilik anlamında memnun edebilecek bir cihazdır.

Kaira da Midea üretim bir cihazdır. Servis hizmeti Daikin tarafından sağlanmaktadır. Bosch'taki ikizi, CL2000U modelidir. Kaira'nın Wi-Fi artısı vardır sadece. Bu iki model de üstteki 3000i modelinin altında yer alır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…