30-35 bin TL hazır sistem önerisi

VA da ghosting sorunu yaşama ihtimalin çok yüksek. IPS al kafan rahat olsun. Baktığın curved ibareli monitörlerin hepsi VA panel oluyor o yüzden düz IPS 27" 2K monitör senin için ideal alabiliyorsan. Çünkü 7800xt veya 4070 super gibi ekran kartlarının hakkı 2K'dır. Ben 4060ti ile bile daha keskin gözüktüğü için 1080p monitörümde 2K'da oynuyorum oyunları. FPS daha düşük oluyor ama grafikler daha güzel gözüküyor. 27" 2K monitör ile daha da keyifli olurdu. Eğer 40k fazla gelirse 4070 super sistem alamazsan 7800xt de çok güzel bir seçenek.

Hocam Philips mi daha iyidir yoksa AOC Q27g4X mi?

İkisi de güzel monitör. Bir tık daha iyi kontrast ve giriş gecikmesinden dolayı Philips, parlaklık için AOC seçerdim. Kullanıcı yorumları ikisinin de gayet iyi.

VA da ghosting sorunu yaşama ihtimalin çok yüksek. IPS al kafan rahat olsun. Baktığın Curved ibareli monitörlerin hepsi VA panel oluyor o yüzden düz IPS 27" 2K monitör senin için ideal alabiliyorsan. Çünkü 7800XT veya 4070 Super gibi ekran kartlarının hakkı 2K'dır. Ben 4060 Ti ile bile daha keskin gözüktüğü için 1080p monitörümde 2K'da oynuyorum oyunları. FPS daha düşük oluyor ama grafikler daha güzel gözüküyor. 27" 2K monitör ile daha da keyifli olurdu. Eğer 40k fazla gelirse 4070 Super sistem alamazsan 7800XT de çok güzel bir seçenek.

Her monitörde ghosting var. Ne kadar olduğu önemli burada. Samsung G65b modelinde oldukça az. Azıcık araştırsan bu monitörü zaten forumda sık sık önerildiğini görürsün. 40 tane konusu açılmıştır bu monitörün. Hâlâ ghosting yaşama ihtimâlin çok yüksek diyorsun. Aşın artık bu durumları. Senin mantığınla bakarsak 5 bin TL'ye satılan IPS monitördeki ghosting oranı 20k ya satılan VA panelden daha iyi. IPS monitörlerde de IPS glow var ona bakılırsa. Kimse IPS glow var diyor mu? Modele göre öneriyor.

Son düzenleme:
VA da ghosting sorunu yaşama ihtimalin çok yüksek. IPS al kafan rahat olsun. Baktığın Curved ibareli monitörlerin hepsi VA panel oluyor o yüzden düz IPS 27" 2K monitör senin için ideal alabiliyorsan. Çünkü 7800XT veya 4070 Super gibi ekran kartlarının hakkı 2K'dır. Ben 4060 Ti ile bile daha keskin gözüktüğü için 1080p monitörümde 2K'da oynuyorum oyunları. FPS daha düşük oluyor ama grafikler daha güzel gözüküyor. 27" 2K monitör ile daha da keyifli olurdu. Eğer 40k fazla gelirse 4070 Super sistem alamazsan 7800XT de çok güzel bir seçenek.

Hocam sorma arkadaşın üstte attığı 4070 Super'li sisteme 2 günde 1K zam geldi. 38'den 39kya yükseldi. Vallahi ben bir iki aya almayı düşünüyorum ama bu gidişle fiyatı 45k yı bulur. RX7700 ve 7800XT'yı de bayağı övüyorlar ama ben dediğim gibi çok anlamıyorum. Bunların muadili nedir daha mı ucuzdur falan. Almadan yaklaşık 1 hafta önce yüksek ihtimalle bir entry daha açar sorarım gibi. Monitör konusunda da katılıyorum görüntü bayağı önemli o yüzden paraya biraz kıyıp iyi monitör almak istiyorum.

İkisi de güzel monitör. Bir tık daha iyi kontrast ve giriş gecikmesinden dolayı Philips, parlaklık için AOC seçerdim. Kullanıcı yorumları ikisinin de gayet iyi.

Her monitörde ghosting var. Ne kadar olduğu önemli burada. Samsung G65b modelinde oldukça az. Azıcık araştırsan bu monitörü zaten forumda sık sık önerildiğini görürsün. 40 tane konusu açılmıştır bu monitörün. Hâlâ ghosting yaşama ihtimâlin çok yüksek diyorsun. Aşın artık bu durumları. Senin mantığınla bakarsak 5 bin TL'ye satılan IPS monitördeki ghosting oranı 20k ya satılan VA panelden daha iyi. IPS monitörlerde de IPS glow var ona bakılırsa. Kimse IPS glow var diyor mu? Modele göre öneriyor.

Kanka senin önerdiğin 4070 Super'li sisteme sağlam zam geliyor. Bu gidişle ben alana kadar bayağı pahalanacak. Başka bir sistem önerin var mı? 34-35k ya diyelim çünkü zamla falan ancak 38k falan olur.

Hocam sorma arkadaşın üstte attığı 4070 Super'li sisteme 2 günde 1K zam geldi. 38'den 39kya yükseldi. Vallahi ben bir iki aya almayı düşünüyorum ama bu gidişle fiyatı 45k yı bulur. RX7700 ve 7800XT'yı de bayağı övüyorlar ama ben dediğim gibi çok anlamıyorum. Bunların muadili nedir daha mı ucuzdur falan. Almadan yaklaşık 1 hafta önce yüksek ihtimalle bir entry daha açar sorarım gibi. Monitör konusunda da katılıyorum görüntü bayağı önemli o yüzden paraya biraz kıyıp iyi monitör almak istiyorum.

Kanka senin önerdiğin 4070 Super'li sisteme sağlam zam geliyor. Bu gidişle ben alana kadar bayağı pahalanacak. Başka bir sistem önerin var mı? 34-35k ya diyelim çünkü zamla falan ancak 38k falan olur.

Sinerji'de 7900GRE sistem vardı 38k da ama ekran kartının stokları bitmiş. Yenisinin gelmesini beklemen lazım. Muadillerini ben sana yazayım. 7700XT ile 4060 Ti rakip ama 7700XT neredeyse 4070 performansı veriyor. 7800XT ile 4070 muadil ama yine aynı şekilde AMD çok daha güçlü. 4070 Super ile 7900GRE muadil. Yine aynı şey geçerli. AMD kartlar daha ucuza daha çok performans veriyor.
7900gre>rtx 4070 super>7800xt>4070>
7700xt>4060 Ti. 4070 Super sistem baktığınız için AMD tarafında 7900GRE bakmalısınız. 4070 Super sistemler 40k, 7900GRE sistemlerde 38-41k civarında satılıyor.

35k fiyatta 4070-4070 Super arası performans veren 7800XT var.

Sinerji'de 7900GRE sistem vardı 38k da ama ekran kartının stokları bitmiş. Yenisinin gelmesini beklemen lazım. Muadillerini ben sana yazayım. 7700XT ile 4060 Ti rakip ama 7700XT neredeyse 4070 performansı veriyor. 7800XT ile 4070 muadil ama yine aynı şekilde AMD çok daha güçlü. 4070 Super ile 7900GRE muadil. Yine aynı şey geçerli. AMD kartlar daha ucuza daha çok performans veriyor.
7700xt>4060 Ti. 4070 Super sistem baktığınız için AMD tarafında 7900GRE bakmalısınız. 4070 Super sistemler 40k, 7900GRE sistemlerde 38-41k civarında satılıyor.

Kanka vallahi abartı diyebilirsin ama benim gibi hiç bilmeyenler için mehdi gibisin ağzına sağlık çok teşekkürler.

Kanka bide sinerji hakkında en başlarda dediğim gibi çok sıkıntı yaşayan olmuş senin fikrin nedir?

Hocam bide sinerji hakkında en başlarda dediğim gibi çok sıkıntı yaşayan olmuş senin fikrin nedir?

Kanka vallahi abartı diyebilirsin ama benim gibi hiç bilmeyenler için mehdi gibisin ağzına sağlık çok teşekkürler.

Kanka bir de Sinerji hakkında en başlarda dediğim gibi çok sıkıntı yaşayan olmuş senin fikrin nedir?

Hocam bir de Sinerji hakkında en başlarda dediğim gibi çok sıkıntı yaşayan olmuş senin fikrin nedir?

Amazon hariç hepsi aynı. Sıkıntı yaşarsan servise göndermeni istiyor hepsi. İnisiyatif alan bir tek Amazon var. 1 gün önce İtopya ile alakalı konu gördüm adamlar sorunlu monitörü iade etmemiş. Tüketici hakem heyetine vermiş adam kazanmış İtopya sizi dava edeceğim demiş. Gaming gen ile bozuk ekran kartını tekrar geri göndermeleriyle alakalı konu vardı mesela. İlk başta Gaming Gen'in kendisinden alıp bu sorunu yaşamış, ürünü zar zor aylarca uğraşıp iade etmiş. Ne olur ne olmaz diye seri numarasını çekmiş. Sonra da Hepsiburada üzerinden yine Gaming gen satıcısından aynı kartı almış. Aynı bozuk kartı göndermiş adamlar.

Vatan ve diğerleriyle alakalı da böyle büyük olaylar gördüm. Tek tek hepsi aklımda yok ama her firmada sorun yaşayan bulursun. Herhangi bir firmadan satın alırken şuna dikkat et, kargo paketlemesi nasıl, gerçekten sıfır ve garantili ürün mü satıyorlar. Satış sonrası sorun yaşarsan tüketici hakem heyetiyle hakkını alırsın. Birkaç ay sürer ama hakkını alman.

Parça satışlarını Amazon ve Hepsiburada gibi yerlerden alabilirsin ama hazır sistemde mecbur Sinerji vb sitelere yönelmen lazım. Sorunsuz iade yapanlarda oluyor ama dediğim gibi şansına bağlı. Bende başka yerden monitör ve yine bir başka yerden oyuncu koltuğu aldım. İki firmanında bana dediği dava edin. Yani sen düşün nasıl bir cesaretleri olduklarını. Şansına kalmış bazen firmalar sorun çıkarmazken bazen de tam tersi süründürüyor. Her firmada mutlaka bir sürü sorun yaşayan görürsün. Yani kimse sana sorun yaşamayacağının garantisini veremez.

Bir tek Amazon'da mağdur olman düşük ihtimâl. O yüzden spesifik hazır sistem için site önerisi yapmak mümkün değil. Amazonda da doğru düzgün hazır sistem yok.

Özünde bu yazdığım sitelerin hepsi güvenilirdir. Satış sonrası destekte zayıflar işte.

Son düzenleme:

Hocam ikisi de benzer monitör ise aradaki fiyat farkında değecek bir fark yok galiba. AOC 1000 TL daha fazla diye biliyorum. O zaman Philips daha mantıklı gibi. Öyle değil mi?

Hocam ikisi de benzer monitör ise aradaki fiyat farkında değecek bir fark yok galiba. AOC 1000 TL daha fazla diye biliyorum. O zaman Philips daha mantıklı gibi. Öyle değil mi?

AOC almak yerine o bütçede Samsung G65b modeli alınır. Yoksa Philips al geç. AOC parasına değecek ekstra bir özellik sunmuyor. Kullanıcı yorumları zaten iki ürününde iyi. Teknik özellik olarak da Philips bir tık daha iyi.
Yine de monitörde öneri olarak @BerkayZ87 hocamın tavsiyesine bakmak lazım. Monitörde bilgi olarak çok daha iyi. Her zaman kâğıt üstündeki veriler tutmuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı