Hocam öyle de şuan ddr5 fiyatları da malum ben o fiyata şu an 8gb ddr5 ram anca bulabiliyorum. adamlar 32gb rami 15k ya satıyor şaka gibi. Ram krizinin geçmesini bekleyene kadar da diğer parçaların maliyeti yükselebilir diye endişeleniyorum. Üstüne ram krizi yavaştan ekran kartlarına da tekrardan vurabilir çünkü nvidia tüketici kartlarındaki üretimine daha az yoğunlaşağını duyurmuştu sanırım.DDR 4'e artık yatırım yapmaya değmez. Anakartı satıp DDR 5 sistem almak daha mantıklı.
Hocam öyle de şu an DDR5 fiyatları da malum ben o fiyata şu an 8 GB DDR5 RAM anca bulabiliyorum. Adamlar 32 GB RAM'i 15000 TL'ye satıyor şaka gibi.
Hocam ddr5 rame geçmek istesem tek yükselen masraf ram de değil ki. Anakart + işlemci ikilisini de yükseltmem gerekiyor ve şu an ailemi de o kadar masrafa sokmak istemiyorum. kendi birikimimden harcayacağımdan dizebileceğim en iyi sistemi bu şekilde kurabileceğimi düşündüm. Valla çok yanlış zamanda denk geldim ya.Katııyorum. RAM'i 2. el alabilirsiniz, fiyatlar halen uygun.
Hocam DDR5 RAM'e geçmek istesem tek yükselen masraf RAM de değil ki. Anakart + işlemci ikilisini de yükseltmem gerekiyor ve şu an ailemi de o kadar masrafa sokmak istemiyorum.
Eğer dediğiniz gibi ise önerileriniz nasıl olur? Ona göre fikrimi değiştirebilirim.Bütçeniz 30000-40000 TL arasıysa DDR 5 sistem rahat dizilir. İlla pahalı bileşenler almaya gerek yok, ucuz kaliteli bileşenler seçerek toplayabiliriz 25000 TL civarı filan.
Emeğiniz için teşekkürler ancak hem amd gpular AI/ML işlerinde verimli olmadığı için seçeneklerim arasında değiller hem de işlemci serisini düşürmek istemiyorum, yeni nesil olsa bile ryzen 7 seviyesinden aşağı inemem. 16GB ram de hem tek kanal olacağı için hem de sanallaştırma, AI / ML gibi işlerde yetersiz kalacaktır.AKAKCE200 indirim kuponu var.
PTTAVM: Amd Ryzen 5 7500F AM5 3.7 GHz 32 MB 65 W Tray (Kutusuz,Fansız)İşlemci
Amd Ryzen 5 7500F AM5 3.7 GHz 32 MB 65 W Tray (Kutusuz,Fansız)İşlemciwww.pttavm.com
AKAKCE200 indirim kuponu var.
PTTAVM: Kingston 1TB SKC3000S Gen4 NVMe M.2 2280 SSD (7000MB Okuma / 6000MB Yazma)
Kingston 1TB SKC3000S Gen4 NVMe M.2 2280 SSD (7000MB Okuma / 6000MB Yazma)www.pttavm.com
Segotep Axe 5 650w Atx Gaming Oyuncu Kasa Siyah Fiyatları ve Özellikleri
Segotep Axe 5 650w Atx Gaming Oyuncu Kasa Siyah en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.www.n11.com
Emeğiniz için teşekkürler ancak hem AMD GPU'lar AI/ML işlerinde verimli olmadığı için seçeneklerim arasında değiller hem de işlemci serisini düşürmek istemiyorum, yeni nesil olsa bile Ryzen 7 seviyesinden aşağı inemem. 16 GB RAM de hem tek kanal olacağı için hem de sanallaştırma, AI / ML gibi işlerde yetersiz kalacaktır.