30-40 bin TL civarı iş bilgisayarı tavsiyesi

Bütçe
30000-40000

RTK

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba,

İş yerime kendim kullanmak üzere bilgisayar toplamak istiyorum. 30K-40K civarı bir bütçe planlıyorum.

2 adet 27" Full HD ekran kullanıyorum.
Ekranların ikisi de sürekli aktif.
Bir tanesinde mail uygulaması, 36'lı kamera uygulaması, WhatsApp vs. sürekli değişiyor.
Diğerinde ise her zaman tarayıcı aktif oluyor (bazen 2 tarayıcı birden) ve genelde 20 sekme kadar açık oluyor. AutoCAD kullanıp çizim yapıyorum. Excel'ler, PDF'ler vs. iş kullanımı oluyor. Nadirde olsa Photoshop'dan basit işlemler yapıyorum.

Bu kullanım tarzı için yüksek seviyeli bir işlemci ve RAM gerekiyor diye düşündüm. Oyun için kullanmayacağım.

Mevcut sistemim yetersiz kalıyor ve kasmalar ve takılmalar mevcut. i5 6600, G.Skill 8 GB DDR4 1500MHz RAM, ekran kartı onboard HD530.

1-Bu iki sistemi oluşturdum. İşlemci olarak 13600KF yeterli olur mu bilemedim. i7 14700KF ise fiyat farkı fazla olduğu için kararsız kaldım.
2-RAM konusunda ise 16*2 DDR4 3200MHz kullansam ve maliyeti düşürsem bu sisteme kıyasla zayıf kalır mı?
3-Anakart olarak giriş seviyesi bu kartı seçtim ve overclock özelliği yok. Overclock ne gibi durumlarda gerekli olur? Açıkçası o işlerle uğraşmaya pek vaktim yok ve sanırım benim için gereksiz.
4-Seçtiğim kasada bulunan 650W PSU bu sistem için yeterli olur mu?
5-Daha önce bu kadar güçlü işlemcisi olan bir sistemim olmadı. Bu yüzden sıvı soğutmalar hakkında pek bilgim yok. Araştırdığımda 240mm yeterli olur gibi düşündüm ama 360 alıp garantiye almak istedim. Game Booster bu konuda güvenilir bir marka mıdır?

Sorularıma cevap verirseniz sevinirim. Ayrıca sizlerin tavsiye ettiği daha optimal bir sistem varsa da incelemek isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: T21
Sıvı Soğutucu
PSU ve Kasa'nın değişmesi lazım. Böyle bir sisteme GameBooster gibi bir marka emanet edilmez. RAM konusu şöyle, ihtiyaçlarınıza ve yeni teknoloji, geliştirilebilirliğe göre kesinlikle DDR5 daha iyi olacaktır fakat yaptığınız işler o kadar aman aman işler olmadığından güzel değerlerdeki bir DDR4 kiti yetecektir. 13600KF kesinlikle yeterli hatta bence fazla bile. 360mm soğutucu yerine 240mm'de kullanabilirsiniz ama kesinlikle GameBooster olmasın. 650W gayet yeterli fakat dediğim gibi PSU, Kasa ve Sıvı Soğutucunun kesinlikle değişmesi gerekiyor. Ayrıca anakartlarda mosfet dediğimiz şeyler var. Ben olsam bu kadar dandik bir anakarta o işlemciyi takmazdım (ki besleyebilir mi emin değilim zaten.) giriş-orta seviye bir B760 veya orta seviye bir B660 yeterli olacaktır. DDR5 olması avantaj olur fakat maliyet kısmak açısından DDR4 isterseniz de problem çıkartmayacaktır.

Merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim.

Bahsettiğiniz gibi B760 serisi giriş-orta bir anakart,
Uygun maliyetli olması açısından İyi bir DDR4 RAM,
Kasa, PSU ve
İşlemci Soğutucu değiştirildi.

Aşağıdaki sistemi oluşturdum

Ekran kartı değişebilir veya dışarıdan daha uyguna alabilirim.
Bu sistem hakkında ne düşünüyorsunuz mantıklı mıdır?

Sanırım yılsonu geldiği için eklediğim parçaların stoğu bitiyor sürekli.
Vatandan topladım şimdi bir sistem

Intel Core i5 14600KF Soket 1700 14.Nesil 5.30GHz 20MB Önbellek 10nm İşlemci

MSI PRO B760M-P Intel B760 Soket 1700 DDR5 6800MHz (OC) M.2 Anakart

GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z5 SİYAH DDR5 5600MHz CL36 1.2V RGB Dual Kit Ram

ASUS DUAL GeForce RTX 4060 8GB GDDR6 128Bit Nvidia DLSS 3 Ekran Kartı

THERMALTAKE S200 TG 650W 80PLUS ARGB 4x120mm Fanlı MidT ATX Siyah Kasa

Crucial 1TB P5 Plus Serisi NVMe M.2 SSD (Okuma 6600MB / Yazma 5000MB)

MSI MAG CORELIQUID 240R V2 2x120mm ARGB FANLI SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ

Son düzenleme:
Toplam ne kadar yaptı son sistem?

@motorcuguvenlik

Sepette yüzde 15 indirim şeklinde tüm ürünler ama aşağı yukarı piyasa fiyatlarıyla aynı.

41.000 tl yaptı bu şekilde

@motorcuguvenlik

Sepette yüzde 15 indirim şeklinde tüm ürünler ama aşağı yukarı piyasa fiyatlarıyla aynı.

41.000 TL yaptı bu şekilde

Gayet güzel elinize sağlık. Tek sıkıntı anakart yine. MOSFET soğutucusu yok yani biraz çıplak bir kart. Ekran kartını başka bir siteden alabilirseniz o parayla anakartı bir tık daha iyi bir şey seçersek süper olur. 14600KF yerine 13600KF yapıpta yapabilirsiniz diyecektim fakat 14600KF daha ucuzmuş...

@motorcuguvenlik

Mosfet dediğiniz sistemi bilmiyordum. Mosfet'li DDR5 anakartlar çok pahalı gözüküyor. Sizin vatan bilgiayarda önerebileceğiniz uygun fiyatlı bir model var mı acaba?

Onun yerine hem Mosfet içermesi hemde maliyetsiz olması açısından şöyle bir değişiklik yaptım;

ASUS PRIME B760M-A D4 Soket 1700 DDR4 5333MHz(OC) M.2 Anakart

GSKILL 32GB (2x16GB) RipjawsV Siyah DDR4 4266MHz CL19 1.50V PC Ram

Mosfet özelliği olması için Anakart ve RAM'i bu şekilde değiştirmem mantıklı mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…