30-40 bin TL toplama veya hazır sistem önerisi

Bütçe
40000

velona77

Kilopat
Selamlar arkadaşlar. 30-40k bandında bir sistem almayı veya toplamayı düşünüyorum. Daha çok genel kullanım için düşünüyorum. Singleplayer oyunları genelde PS5'te oynadığım için inanılmaz bir oyun performansına ihtiyacım yok ama özellikle güncel multiplayer ve rekabetçi oyunları rahatça oynatmasını isterim.

Ek olarak kriterlerim:
  • 4K bir monitörüm var. Bu fiyat bandındaki bir sistem oyunları native 4K açmaz elbet ama en azından 2K çözünürlükte zorlanmaması - ve günlük kullanımda 4K görüntü desteklemesi.
  • Ön tarafta Type-C portu olması (kasada yoksa bile anakartın desteklemesi)
  • Anakartta Wi-Fi desteği.

Araştırma yaparken aşağıdaki gibi bir sistem dizmeyi düşündüm ancak parçaları ekledikçe fiyat uçtu gitti ve muhtemelen hazır sistem bulup SSD için özelleştirirsem daha uyguna gelecektir gibi hissettim - ancak hazır sistemlerde nereden alınır, nelere dikkat etmek gerekir gibi konularda pek bilgi sahibi değilim. Özellikle RX 7800 XT'nin fazlasıyla önerildiğini gördüğüm için aşağıdaki listeyi oluştururken onun üzerinden ilerlemiştim. Fiyatlar Amazon fiyatları, ama dediğim gibi bu şekilde teker teker alınca biraz uçtuğunu hissedebiliyorum. Belki de işlemci, RAM gibi parçalarda gereksiz ekstraya kaçıyor olabilirim.

CPU: AMD Ryzen 5 7600x3D 4.1 GHz 6-Core Processor (13000₺)
anakart: Gigabyte B650 Gaming X AX V2 ATX AM5 motherboard (8300₺)
RAM: Corsair Vengeance RGB 32 GB (2 X 16 GB) DDR5-6000 (CL36 6000₺ veya CL30 7800₺)
SSD: Western Digital blue SN580 2 TB M.2-2280 PCI-e 4.0 X4 NVMe Solid state Drive (4000₺)
GPU: Sapphire Pulse Radeon RX 7800 XT 16 GB video Card (25000₺)

Bu konuda bildiğiniz hazır sistemler, veya toplarken böylesi daha uygun dediğiniz parçalar varsa önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

Toplamda 41k.

@efebatiin çok teşekkür ederim. Fiyatta en büyük fark işlemcide olmuş, 7500F'i değerlendirmemiştim ama fiyat/performans açısından güzel bir seçenek gibi duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…