30 bin sıralama için 9. sınıftan itibaren çalışma temposu nasıl olmalı?

Unknowise

Decapat
Fen lisesinde yurtta kalıyorum. Henüz 9. sınıfım. Notlarım ortalama pek çalışmıyorum fakat en son kimya sınavım çok kötü geçti 35 aldım. Derslere sadece sınav dönemi çalışıyorum denilebilir. Denemelerde 60-70. siralardayim. Fakat son 2 sene çalışmakla olmaz bence. Günlük vs. ne kadar çalışmalıyım? Matematiğim kötü çünkü hiç çalışmıyorum bile. Millet çatır çutur çalışıyor hep iyi notlar alıyor mesela LGS'de daha yüksek puan aldiğim kişiler hep benden yüksek not alıyor ve dersleri iyi. Bu beni çok üzüyor. Ne kadar çalışmalıyım? Bu sene biraz eğlence düzeyindeydi ama böyle devam edersem başaramayacağım gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fen lisesinde yurtta kalıyorum. Henüz 9. sınıfım. Notlarım ortalama pek çalışmıyorum fakat en son kimya sınavım çok kötü geçti 35 aldım. Derslere sadece sınav dönemi çalışıyorum denilebilir. Denemelerde 60-70. siralardayim. Fakat son 2 sene çalışmakla olmaz bence. Günlük vs. ne kadar çalışmalıyım? Matematiğim kötü çünkü hiç çalışmıyorum bile. Millet çatır çutur çalışıyor hep iyi notlar alıyor mesela LGS'de daha yüksek puan aldiğim kişiler hep benden yüksek not alıyor ve dersleri iyi. Bu beni çok üzüyor. Ne kadar çalışmalıyım? Bu sene biraz eğlence düzeyindeydi ama böyle devam edersem başaramayacağım gibi.

Hocam şahsen bir 11. sınıf olarak söyleyeyim. 9. sınıfta çok ağır ağır çalışmaya başlamak saçma olabilir evet. Fakat bence o seneyi en azından 9. sınıf konularını bitirerek kapat. Eğer zaman bulursan da yavaş yavaş paragraf çözerek başlayabilirsin. Ben şu an 9 ve 10. sınıfı salladığım için TYT kısmında biraz sıkıntı çekiyorum. Ama dediğim gibi bence 9. sınıftan ağır ağır çalışmaya başlamak mantıksız, bir süre sonra bıkabilirsiniz.

Ayrıca OBP sorunu var o yüzden yüksek sıralamalarda geri atmamasını istiyorsan okul sınavlarını ihmal etme.

Hocam 9 da ağır çalışmayın 9-10 da temel atın, 11 TYT AYT başlayın haftalık denemeler çözün, 12.sınıfta TYT'yi hızlı bitirin AYT'ye odaklanın günde 6-7 saat çalışın minimum 12.sınıfta

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı