30 bin TL altı RTX 40 Serisi Laptop Önerisi

Bütçe
30.000

muzox

Femtopat
Daha fazla  
30k altında bütçe ile RTX 40 serisi laptop arıyorum.
RTX 4060 laptoplara baktım ama fiyatları çok uçuktu ve az seçenek vardı. Sadece bunu bulabildim 30k altında >>>

Sizce önünüzdeki ay içinde bu astronomik fiyatlar düzelir ve yeni modeller piyasaya sürülür mü? yoksa RTX 30 serisi yada AMD ekran kartı olan laptoplara mı bakmalıyım? Nvidia ve RTX 40 serisi istememin asıl nedeni nvidia studio gibi ayrıcalıklarının olması. oyundan ziyade yazılım mühendisliği için kullanacağım. Şimdiden Teşekkürler :)

Hocam bulduğunuz sistemde 8 gb ram var, böylesine güçlü bir sistem için az değilmi? Ve 15.6 inç yerine 17 inç tercih ederim şahsen
katılıyorum 8 gb ram az, 8-8 çift kanal 16gb ram olması çok daha iyi olur. ama dediğim gibi şuan benim bulabildiğim 30k altında tek 4060 sistem bu. sanırım bir ay beklemek ve diğer modelleri de görmek daha mantıklı olur.

Aynı şekilde bende bakıyorum rtx 4 serisi dlss dışında pek artısı yok deniyor Intel 13. Nesil laptoplarda pahalı AMD ryzen 9 serisine yönelip rtx 3060 veya 3070 ti bir laptop ta alabilirim aynı şekilde sende rtx 3080 alabilirsin rtx 3070 denk bir performans deniyor

Yeni oyunlar artık 16 GB üzeri RAM kullanmaya başlamışken hala 8 GB RAM ile bilgisayar satmak gerçekten komik. Alan kişi anlamıyor ise firma adına büyük kayıp bu tarz durumlar. RTX 4060 sistem alıp donmadan, kasmadan, takılmadan oyun oynayamayacak alacak kişi. Rekabette kendini geriye düşürmek böyle bir şey herhalde. Zaten şüphe ile yaklaşılan markaların yapmaması gereken hatalar.

Ram ucuz zaten ram e takılmayın ama sıkıntı şu ki rtx4060 75w attığınız model.En çok dikkat etmeniz gereken şey bu laptoplarda.Yani fiyat boşuna düşük değil.Bide ben de bir laptop kullanıcısı olarak taşımak zorunda kaldığımdan aldım ama şuan tekrar düşünüyorum da sağlam bir masaüstü ve dışarıda işimi görecek minik bir tablet veya minik bir notebook alsaydım daha iyi olurdu.

Bir de hangi laptopu alırsanız alın genellikle tek slot geliyor yükseltme yapabilesiniz diye.Her türlü ram almak zorundasınız.8 gb 500₺ 16gb 1000₺ ddr4 için.Hesabınızı ona göre yapın.Dikkat edeceğiniz son 2 şeyden biri mux switch diğeri ise sıvı metal macunlu olması.Ben 1 ay önce asus rog laptop aldım laptoplarda işlemci 90-95 dereceleri görür normalde ama sıvı metal sayesinde fanlar oyun haricinde çalışmıyor bile.Oyunda ise 70-75 derece en fazla.

Bir şey daha ekleyip kaçayım :) 4000 serisi dlss kapalı iken fiyat/fps oranlayınca 3000 serisi ile aynı hesaba geliyor.Ama dlss 3.0 ile direk ikiye katlıyor 3000 serisini.4000 serisi alma fikriniz gayet doğru bu yüzden.Sadece ya bütçenizi arttırın bence ya da ilk söylediğim çözüme yönelin.Masaüstünü 22-23 bine monitör dahil toplarsınız kalan parayla da dışarıda kullanmak için harici gpu su olmayan bir laptop alırsınız.

Son düzenleme:
RAM ucuz zaten RAM'e takılmayın ama sıkıntı şu ki RTX4060 75W attığınız model. En çok dikkat etmeniz gereken şey bu laptoplarda. Yani fiyat boşuna düşük değil. Bir de ben de bir laptop kullanıcısı olarak taşımak zorunda kaldığımdan aldım ama şu an tekrar düşünüyorum da sağlam bir masaüstü ve dışarıda işimi görecek minik bir tablet veya minik bir notebook alsaydım daha iyi olurdu.

Bir de hangi laptopu alırsanız alın genellikle tek slot geliyor yükseltme yapabilesiniz diye. Her türlü RAM almak zorundasınız. 8 GB 500₺ 16 GB 1000₺ DDR4 için. Hesabınızı ona göre yapın. Dikkat edeceğiniz son 2 şeyden biri MUX Switch diğeri ise sıvı metal macunlu olması. Ben 1 ay önce ASUS ROG laptop aldım laptoplarda işlemci 90-95 dereceleri görür normalde ama sıvı metal sayesinde fanlar oyun haricinde çalışmıyor bile. Oyunda ise 70-75 derece en fazla.

Bir şey daha ekleyip kaçayım :) 4000 serisi DLSS kapalı iken fiyat/fps oranlayınca 3000 serisi ile aynı hesaba geliyor. Ama DLSS 3.0 ile direk ikiye katlıyor 3000 serisini. 4000 serisi alma fikriniz gayet doğru bu yüzden. Sadece ya bütçenizi arttırın bence ya da ilk söylediğim çözüme yönelin. Masaüstünü 22-23 bine monitör dahil toplarsınız kalan parayla da dışarıda kullanmak için harici GPU'su olmayan bir laptop alırsınız.

Bu adam çok doğru şeyler söylemiş, dinleyin. Bir de cidden ben de portable diye laptop takılıyorum hep ama düşününce 20 liraya bir sistem 10 liraya da 2. el GTX1650 bir laptop da fena olmaz sanki. Sonuçta şehir dışına taşındığım da yok, dışarıda oyunluk durum da yok. Düşük bütçeli bir iPad+klavye çaksanız bile yeter dışarıya ama araştır et yorucu olacağından laptop alma fikrinizi de şey etmeyelim şimdi. Yeni nesil laptoplar da bayağı kıyak oyun performansı konusunda.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı