30 bin TL bütçeye sistem önerisi

@messinicocugu

Hocam bütçeyi arttırdım kendimce şöyle bir sistem topladım sence neler eklenebilir ve çıkarılabilir söyler misin.

anakart:

işlemci:
kutu da hava soğutma görünüyor ama ben yetersiz olabilir diye sıvı soğutma ekledim.

psu:3 adet seçenek farklarını da yazar mısınız

ekran kartı: 3 adet seçenek farklarını da yazar mısınız

ram:2 adet seçenek farklarını da yazar mısınız

ssd:

işlemci sıvı soğutma:2 adet seçenek farklarını da yazar mısınız

kasa:

Messi hocam şu anda 35000 ediyor yaklaşık olarak. Hala tavsiye ediyor musunuz son bir onay alayım istedim direkt alacağım sanırım bu seti, 7600 gerekli mi ya da o anakart,daha bütçe versiyonları var mıdır performans kaybı olmadan.
Bu ekran kartı ve işlemciye ddr4 3200mhz bir ram ve ona uygun anakart darboğaz mı yapar mesela,Sadece oyun için

Son düzenleme:
Anlık ne kadar bütçeniz var?
Kullanım amacınız sadece oyun mu?
RAM, SSD ve PSU olarak daha iyi alternatifler var. 120mm sıvı soğutma eleyin, parasına değmez.
4070 Tİ ile 4070 arasında epey fark var ve fiyat farkına değer, onun dışında 7900 XT, belki 4080 alternatiflerine yönelinebilir.

sadece oyun oynamak için düşünüyorum, genellikle fps oyunları üzerine. Topladığım sistem fps oyun tarzına çok fazla kaçıyor biliyorum ama benim istediğim beni baya bi götürmesi. Bu kadar para vermenize gerek yok diyorsanız ortalama 40kya toplayabilir misiniz. 40k fazla diyorsanız sizce nasıl olmalı

E spor oyunları için işlemci odaklı AM5 yükseltmeye açık bir sistem toplanabilir.
Uzun süre kullanmak istediğinizi belirttiniz, zaten bahsettiğiniz oyunlar ve türevi yüksek sistem gereksinimlerine sahip değiller, bu bütçede toplanacak sistem önümüzdeki seneler gelecek güncellemelerin ve yeni oyunların rahatlıkla üstesinden gelir.
Aksi bir durumda hafif yükseltmeler ile gidilir.
35.2K tutuyor.

Toplama işlerinden pek anlamıyorum. Bilinen markalarla içimin rahat etmesi için toplasak nasıl olur. Monitörüm 144hz yetiyor bana + 3 fanlı ekran kartı arıyorum yani 6800xt veya üstü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…