30 bin TL bütçeye sistem parçası önerisi

Bütçe
30.000

veinsidex

Femtopat
Daha fazla  
Haftaya bilgisayar parçalarını almaya başlayacağım, para hazır fakat efsane cuma indirimlerini de beklemek istiyor bir yanım. 30 bin bütçem var i9 13. nesil DDR5 sistem toplamak istiyorum monitör ve ekran kartı dahil olmayacak. Değiştirmemi istediğiniz uygun bulmadığınız parçalara öneri istiyorum. Daha önce laptop kullandım ilk masaüstüm olacak.
Sistem çoğunluklu olarak render, çizim ve oyun için kullanılacak.

• İşlemci: i9 13900KF ve K (?)
  • Anakart: ASUS ROG B660 veya ASUS Prime Z690(?)
  • RAM: Kingston 6000MHz 16 GB CL40 RAM
  • PSU: High Power 850 +80 PSU
  • SSD: Kingston 480GB SATA SSD ( M.2 ekleyeceğim)
  • Sıvı soğutma: NZXT X73 Kraken 360mm veya Artics Freezer 360mm(?)
  • Kasa: CM TD500 veya MSI Vampiric 300r(?)

DDR5 alma sebebinizi öğrenebilir miyim? Gerçekten ihtiyacınız var mı? Yeni teknoloji olduğu için fiyatları çok yüksek ki, render ve oyundan bahsediyorsunuz 16GB yetmeyecektir

İleriye dönük olması açısından ddr5 alıyorum aldıktan sonra yakın zamanda bir 16 daha ekleyeceğim
Anladım, kasayı Phanteks P500A öneririm o işlemci ısınacak çünkü, Vampiric 300R'ın hava akışı kötü direk TD500'de küçük P500A hem daha büyük hem daha uygun fiyat açısından. Sıvı soğutucular fena değil sonuçta h170i taksanız bile o işlemci illa 100 dereceyi görüyor render alırken. 850W PSU yetmeyebilir, yükteyken anlık spike durumunda bilgisayar kapanabilir. 4080'in ne kadar güç çekeceğini öğrenmek gerekiyor.

Ayrıca render işi sizin için hobi mi yoksa iş mi? 8x2 ram alırsanız ileride 32 yapsanız bile 32 çoğu durumda yetmeyebilir buda önemli.

Anladım, kasayı Phanteks P500A öneririm o işlemci ısınacak çünkü, Vampiric 300R'ın hava akışı kötü direk TD500'de küçük P500A hem daha büyük hem daha uygun fiyat açısından. Sıvı soğutucular fena değil sonuçta h170i taksanız bile o işlemci illa 100 dereceyi görüyor render alırken. 850W PSU yetmeyebilir, yükteyken anlık spike durumunda bilgisayar kapanabilir. 4080'in ne kadar güç çekeceğini öğrenmek gerekiyor.

Ayrıca render işi sizin için hobi mi yoksa iş mi? 8x2 ram alırsanız ileride 32 yapsanız bile 32 çoğu durumda yetmeyebilir buda önemli.
Teşekkür ederim, bu arada bilmediğimden soruyorum anakart seçimi ne olmalı sizce?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı