30 bin TL CS2 için monitör önerisi

Kalimera61

Hectopat
Daha fazla  
Genellikle CS2 gibi rekabetçi oyunlar oynadığım için yüksek Hz bir monitör almak istiyorum.

BenQ Zowie XL2566XPLUS 24.1 inç 400Hz - 33 Bin TL

Dell Alienware AW2524HF 24.5 inç 500 Hz - 29 Bin TL

Bu iki monitör arasında kaldım. Bilgisayarda çok fazla film dizi izlemem genellikle oyun oynarım. Önerileriniz neler?
Güncel kullandığım monitör 165 Hz IPS panel.

Son düzenleme:
Sadece FPS oyunları içinse BenQ alın TN panel ile 0 ghosting ve ani dönüşlerde çok daha keskin görüntü elde edersiniz. Allienware ise Fast IPS panel, renkler daha doğru ve canlıdır ama ani dönüşlerde hafif Motion blur efekti gelebilir.

Şuan IPS panel kullandığım için BenQ'in soluk renkleri biraz tedirgin etmiyor değil.
Sadece FPS oyunları içinse BenQ alın TN panel ile 0 ghosting ve ani dönüşlerde çok daha keskin görüntü elde edersiniz. Allienware ise Fast IPS panel, renkler daha doğru ve canlıdır ama ani dönüşlerde hafif Motion blur efekti gelebilir.

Sisteminiz nedir ?

Fps vs Hz karşılaştırması için soruyorsanız sistemde yükseltme yaparak ekran yenilemesi hızına fps olarak çıkacağım.

Şu an IPS panel kullandığım için BenQ'in soluk renkleri biraz tedirgin etmiyor değil.

Hocam aslında o kadar da kötü değil Zowie olduğu için bunlarda bir özellik kullanıyorlardı adını hatırlamıyorum. Renkleri daha canlı yapıyor. IPS kadar olmasa da normal bir TN panelden daha iyi.

TN panel alma gibi bir hata yapmanı önermem. Kesinlikle IPS ve VA panel alın aralarında çok büyük farklar ghosting farkları olmasa da renk ve doygunluk anlamında inanılmaz farklar var gözlerine yazık etme.

Şuan IPS panel kullandığım için BenQ'in soluk renkleri biraz tedirgin etmiyor değil.

Fps vs Hz karşılaştırması için soruyorsanız sistemde yükseltme yaparak ekran yenilemesi hızına fps olarak çıkacağım.
Dell alın derim. 500Hz ve IPS panel tam bir FPS monitörü olacaktır. Teknik servisi de iyi.

Dell alın derim. 500Hz ve IPS panel tam bir FPS monitörü olacaktır. Teknik servisi de iyi.

Birkaç alıcı yorumunda dell'in ekran kalitesinin bir süre sonra bozulduğunu, teknik servisin yeterli desteği sağlamadığı yönünde yorumlar okudum.
BenQ tamamen rekabetçi oyunlar üzerine bir monitör olduğundan o yönüyle biraz daha ilgimi çekiyor.

TN panel alma gibi bir hata yapmanı önermem. Kesinlikle IPS ve VA panel alın aralarında çok büyük farklar ghosting farkları olmasa da renk ve doygunluk anlamında inanılmaz farklar var gözlerine yazık etme.

BenQ monitörlerde birçok e spor oyuncusu oynuyor göz sağlığı konusunda rahatsız edici bir yorum görüntüleyemedim.
Biraz daha professiyonellik açısından BenQ daha yakın geliyor ama şuan kullandığım IPS panel monitörün ekran renkleri de hoşuma gidiyor. Kararsızım.

Ben düşündüğün BenQ modelin aynısını kullanıyorum CS için kesinlikle tavsiye ederim. Seviye atlatıyor resmen akıcılık. Renk falan bilmem CS oynuyoruz 4:3 res ile zaten olay adam vurmak. Kalite renk falan istesem OLED alırdım.

Birkaç alıcı yorumunda dell'in ekran kalitesinin bir süre sonra bozulduğunu, teknik servisin yeterli desteği sağlamadığı yönünde yorumlar okudum.
BenQ tamamen rekabetçi oyunlar üzerine bir monitör olduğundan o yönüyle biraz daha ilgimi çekiyor.
TN panele o kadar para verilmez. Sorun çıkacağını sanmıyorum %0.01 ihtimal ile denk gelen bir hatalı üründür o yorumlar. Teknik servisi iyi diye bir çok yorum gördüm bende. Birebir değişim yaptıklarını bile söyleyen vardı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı