30 bin TL hazır sistem önerisi

xmtylmz

Hectopat
Daha fazla  
Şu an güncel olarak kullandığım ASUS TUF Gaming F15 modeli bir laptop var elimde. Performansı bana artık yetersiz kaldığı için hayatımda ilk defa masaüstü bir sisteme geçmeyi planlıyorum. Biraz araştırma yaptığımda ince hesap gibi sitelerde "tavsiye sistemler" olduğunu, Akakçe'den donanım parçalarını teker teker topladığımda daha siteden daha pahalıya geldiğini gördüm. Bilen dostlarımdan birkaç tavsiye edinmeye geldim. Önerilerinize açığım.
Birkaç adet link bırakıyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
5060 olan sistemlerde dikkatli bakacak olursan 5050 var. 9060xt olan sistemi alabilirsin. ama bence sistemde bir kaç değişiklik yapmalısın.

7500f i 7600 yap gün gelir ekran kartın bozulursa veya satma durumunda kalırsan bilgisayarını işlemcinin grafik kartıyla kullan. kasayı da gamepower aura yap sitede atx anakartları da desteklediğini görüyorum gün gelir de anakart değişirsen kasa derdine de düşme.

Anakart konusunda da diyebileceğim birşey yok açıkcası hepsi küçük ve sınırlı anakartlar ram desteği de bütçeyi arttırmadıkça 2 slot var. ve 1 m2 ssd slotu var.

amd/amd bir sistem attığın için sadece oyun oynayacağını düşündüm. bütçeyi fazla arttırmadan baktım.

Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Dikkatli bakmama rağmen hala 5060lı sistemlerde 5050 kartı göremedim. Bir kaç özelleştirme şart gibi duruyor sistemlere.

7500f ile 7600 arasında herhangi bir performans farkı var mı acaba? Ve sistemin darboğaz yapıp yapmayacağını merak ediyorum. (darboğaz nedir bilmiyorum)

2x16 ve olabildiğince DDR5 tercih etmeyi düşünüyorum. Açıkçası biraz yeni teknoloji olsun gelecekte de değişim yapmak istediğim zaman elim rahat olsun istiyorum. Ancak DDR5 piyasada DDR4 kadar yok henüz galiba biraz bütçemi aşıyor. Açıkçası performans olarak nasıl bir fark var onu da bilmiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı