30 bin TL kamera önerisi

Mr. Angelo

Megapat
Daha fazla  
Esenlikler, toplam maliyeti maksimum 30 bin TL olacak şekilde kamera veya body+lens almak istiyorum. Fotoğrafçılıkla hiç uğraşmadım, para kazanmak gibi bir derdim de yok sadece gezdiğim mekanları(ağırlıklı olarak tarihi yapılar) anı olarak kaydetmek ileride çocuklarıma göstermek istiyorum. 2 haftadır araştırıyorum makineler ile birlikte gelen lenslerin performansını beğenen pek görmedim o yüzden lensi iyi olacak şekilde sadece kamera veya body + lens önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Gövde olarak A6300 düşünebilirsiniz. İkinci el fiyat noktasında büyük oranda rakipsiz bir model. 4K video keskinliği, yüksek çözünürlüklü vizörü, nem ve toz sızdırmazlığı, kompaktlığı gibi çoğu yönüyle güzel bir gövde. Ancak 9 yaşına girecek ve temizini bulmak kolay olmayabilir. 16-17 bin TL civarına düşük shutterlı (10-20 bin shutter arası) temiz 6300 bulursanız alın derim.

A6300'ün 9 yaşında olmasını sorun ediyorsanız ZV E10 gibi bir alternatifiniz de var. Gerçi alternatif kısmı kişiden kişiye göre değişir. Çünkü kamerada mod tekeri, vizör ve flaş yok. Video odaklı kamera ancak teknik özellik konusunda A6300 ile neredeyse aşırı yakın bir gövde.

E10'un A6300'e karşı dezavantajları şunlar olabilir:
  • Toz ve nem sızdırmazlığının olmaması.
  • Magnezyum alaşım yerine plastik gövdeye sahip olması.
  • Vizörünün olmaması.
  • Flaşının olmaması.
  • Mod tekerinin olmaması.
Fakat bu dezavantajların yanında iki gövdenin çıkış tarihleri arasında büyük fark var. ZV E10 aşağı yukarı 2-3 yaşındayken 6300 9 yaşında. Dolayısıyla E10'un temizini bulmak çok daha kolay.

Vizör ağırlıklı olarak gün ışığında çekim yapıyorsanız gerekli bir donanım, fakat benim vizör ve flaşla işim yok, mod tekerine de gerek yok, daha yeni ve pratik bir gövde istiyorum diyorsanız gövde tarafında E10 tercih edebilirsiniz. Daha önce fotoğrafçılıkla uğraşmadığınız için E10'a alışmak daha kolay olur sizin için. Döner dokunmatik ekranı, yeni nesil portları ve bir miktar daha gelişmiş bu alanlarda 6300'ün önüne geçiyor. Ayrıca A6300, A6400 gibi modellerde bulunmayan Catalyst Browse elektronik video stabilizasyon özelliği E10'da mevcut. E10 GYRO verilerini kaydediyor ve Catalyst Browse ile videolara stabilizasyon eklediğinizde videonuz neredeyse gimballa çekilmiş gibi görünüyor.

Objektif olarak Sigma 30 MM f/1.4 DC DN tercih edebilirsiniz. Gövde ve objektif ikinci el olarak toplam 30 bin TL'ye bulunabilir.

ZV E10'u halihazırda kullanıyorum, kafanıza takılan soru olursa yanıtlayabilirim.

Kesinlikle Fujifilm X-T30 bakın derim. Bu bütçede ikinci el Fujifilm X-T30 ve kit lens bulunabilir kolayca. Sayılan modellerin çoğundan daha güzel renkler sunuyor. Fujifilm'in kit lensleri diğer markaların çoğu lensinden daha iyi kalitede oluyor, 18-55mm f/2.8-4 lensli bir X-T30 denk getirebilirseniz harika olur.

Bu bütçede amatör fotoğrafçılık için DSLR'a yatırım yapmak mantıklı olmayacaktır. Mümkün mertebe aynasız bakın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı