Dostum yazdığın şeyle konunun alakası bile yok. Benim 5800x3D önerdiğim mi var ki 5800x3D tartışmasına giriyorsun? Çok mantık arıyorsan bu adama son sistem önermen lazım çünkü şu an ne alırsan mantıklı ileride daha da pahalı oluyor ama olayın bütçe, anlık yaşam olduğunu unutuyorsun. Senin bulunduğun ülkede aydan ayı geçtim günden güne fiyat artarken neyin Upgrade'inden bahsediyorsun? Bugün 5 olan yarın 10 oluyor. Sen Amerika'da, Almanya'da yaşamıyorsun. Teknoloji insanlar için artık lüks oldu. İnsanlar para verip 1 kere alıyor ve uzun kullanmak istiyor. Mantıksa al sana mantık. Adam 8 GB VRAM ile ilerleyen yıllarda ne yapacak? Nasıl upgrade yapsın? Şu an içinde bulunduğumuz devir upgrade yapma devri değil mevcut olanı koruma devridir. DDR4 ile DDR5 karşılaştırdığında o fiyat farkını hissedecek bir fark görmüyorsun. RX 6800 ile RTX 4060 Ti kıyaslandığında zaten RX 6800'ün ömrü daha fazla olacak. 16 GB 256 bit bellek veri yolu VRAM'i sayesinde, iki yıldan daha eski olmasına rağmen RTX 4060 Ti'nin 128 bit 8 GB VRAM'inden daha geleceğe dönük oluyor
Eski nesil, verimsiz dediğin kart RTX 4060 Ti, RTX 4070 tokatlıyor. Rasterleştirmede aradaki fark %50 ve 8 GB fazla VRAM'e sahip.