30 bin TL sistem tavsiyesi

TokmakKAFA

Kilopat
Hocam bir arkadaşım için 2 tane güzel sistem bulduğumu düşünüyorum.

Sistem 1-)

Fiyatına anlam veremediğim aşırı güçlü bir sistem CPU tarafından darboğaz yapıcağı bariz ama neden olmasın? Bir de bu sistem neden bu kadar ucuz açıklayabilecek varsa mutlu olurum. Diğer sistemlere göre bu fiyat bandında uçuk bir FPS vericeği net ve belli belki bazı oyunlarda RAM'de bile darboğaz yapabilir (2-4K'da ) ama ileride geliştirmeye açık güçlü bir sistem olduğunu düşündüm ve ekledim. Çok tartışma konusu olabilir bu sistem.

Sistem 2-)
Günümüz şartlarında güzel bir sistem olduğunu düşünüp eklediğim diğer sistem AMD işlemci AMD ekran kartı kısaca saf güç teknoloji vs olmadan oyunlarda 4060-4060 Ti olan benzer fiyatlı toplama sistemlerinden 30-40FPS daha üstün.

Bütçe olarak en fazla 30 bin hocam, yukarıdaki iki sistem arasında kalsaydınız hangisini neden seçerdiniz?

FPS oyunu sık sık oynuyorsan 8400Fli sistem ama ben oturup hikayeli RDR tarzı oyun oynayacagım dersen RX 7800XT ben alsam işlemciden yana kullanırım hakkımı 8400f al geç derim

FPS oyunu sık sık oynuyorsan 8400FLI sistem ama ben oturup hikayeli RDR tarzı oyun oynayacagım dersen RX 7800XT ben alsam işlemciden yana kullanırım hakkımı 8400F al geç derim

Çok bir fark yok ekran kartında ama işlemcideki fark fazla hem DDR5 sistem alman daha uzun kullanım vad eder

Teşekkür ederim sağ olun.

FPS oyunu sık sık oynuyorsan 8400FLI sistem ama ben oturup hikayeli RDR tarzı oyun oynayacagım dersen RX 7800XT ben alsam işlemciden yana kullanırım hakkımı 8400F al geç derim.

Çok bir fark yok ekran kartında ama işlemcideki fark fazla hem DDR5 sistem alman daha uzun kullanım vad eder.

Bütçeyi zorlayabiliyorsaniz bunu alin, bir sure sonra mecburen platform degistirmek zorunda kalacaksiniz. DDR4 almayin mumkunse.

8400F de almayin, kotu bir islemci. L3 Cache'i yetersiz. 7500F'e ozellistirebilirseniz alin.

1736238135279.png

Hocam bu sistem nasıl?

Maalesef iyi optimize edilmis bir sistem değil, illa nvidia olsun derseniz min. 4060 ti alin. Bana kalirsa 4060 da 4060 ti da sunduklari performansin çok uzerinde fiyatlaniyorlar.

7700x cok iyi bir islemci ama sizin isinizi 7500f veya 7600 gorur cok rahat. Parayi ekran kartına kaydirin ben sadece valorant, cs go vs. oynayacagim demiyorsaniz. Ram 2x16 tercih edin, 6000 mhz cl 30 olsun. O sivi sogutucu yerine duzgun bir air cooler tercih edin, hem paradan tasarruf edin hem de benzer performans alin, thermalright pa 120 veya ak620 gibi.

Maalesef iyi optimize edilmis bir sistem değil, illa nvidia olsun derseniz min. 4060 ti alin. Bana kalirsa 4060 da 4060 ti da sunduklari performansin çok uzerinde fiyatlaniyorlar.

7700x cok iyi bir islemci ama sizin isinizi 7500f veya 7600 gorur cok rahat. Parayi ekran kartına kaydirin ben sadece valorant, cs go vs. oynayacagim demiyorsaniz. Ram 2x16 tercih edin, 6000 mhz cl 30 olsun. O sivi sogutucu yerine duzgun bir air cooler tercih edin, hem paradan tasarruf edin hem de benzer performans alin, thermalright pa 120 veya ak620 gibi.
hic oyun oynanmayacak bilgisayarda hocam, photoshop illustrator .raw dosyalarda düzenleme vb.

Kardeşim 4060 Ray Tracing ve DLSS ile ilgillenmiyorsanız kesinlikle gereksiz her şeyi geçtim 41bin liralık sistemde çok çok düşük kalıyor sakın böyle bir sistem alayım deme forumda çok usta arkadaşlar var onlara danış ben çok bilgili biri olmayarak şunu söylüyebilirim işlemci gereksiz yüksek RAM ileride yetersiz kalacak ekran kartı CPU göre sönük kalacak kasa çok önemli değil malzeme kalitesi ve hava akısı iyi olması yeterli PSU sertifikalı olması güzel sisteminin gereğinden fazla watt cıkışı vermesi bir yararına değil anakart geleceğe dönük DDR5 alınabilir ama bu tarz orta-yüksek sistemlerde çok yüksek modeller olması gereksiz fiyatı gereksiz şişiriyor. 1TB M.2 asla üzmez ama bütçen kısıtlıysa daha ucuz M.2 alıp ileride yükseltebilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı