30 bin TL sistem toplama önerisi

Ddr4 öldü diyemem. Bence kimse demez ancak ddr5'in de yeterince olgunlaştığını, artık parça bulmanın veya kılavuz bulmanın kolaylaştığını söylemek doğru olur. 4'ten 5'e hızlar da epey yükseldi.
Şöyle örnek vermek gerekirse ddr4'te en yaygın kullanılan ram hızları 3200 mhz, ddr5'te ise 6000 mhz ve yukarısı rahatlıkla konuşuluyor. Tabi bence am5 soket bir amd işlemciye geçerken kutudan çıkan soğutucu harici daha güçlü bir soğutucu kullanmakta fayda var. Çünkü boost hızlarda 5 ghzi kolay aşabiliyorlar ve bu da daha yüksek sıcaklık demek.
Dediğim gibi am5 soket işlemci, ddr5 anakart ve ramler bulması kolay parçalar. Uzunca bir süre kullanırım dersen de ddr5 bir sisteme yatırım yapmak daha mantıklı duruyor. Dediğim gibi benim de var böyle bir niyetim.
Amd işlemci, msi anakart + ekran kartı ve 32 gb ddr5 ramden oluşan bir sistem var aklımda. Aklıma yatan ve bütçeyi aşmayan bir sistem bulursam alırım diye düşünüyorum.
Veya arada bir aklıma acayip macera işler geliyor belki bunlarla da uğraşabilirim. Ama bunlar macera tabi.

DDR5 16 GB iş görür mü? Hazır sistemlerde genelde öyle kombine edilmiş.
Yapılacak işe ve bütçeye bağlı. Ancak bence yetersiz. Hazır sistemlerde ilk yükselttiğim şeylerden biridir hatta. Bence en az 32 olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…