FPS farkı ayrı, FPS ayarini secme ayrı şeyler. İki farkli cihaz ve ikisinde de 60 FPS ayari seçili iken ayni performansi veya ayni FPS'i vermez zaten. Biri surekli drop yer digeri sabit 59-60 FPS verir. Onceden dediginiz gibi oyundaki FPS ayarı o markayla anlasmali optimizasyon olursa olur. İste o markayla anlasmali optimizasyon olup FPS ayari getirilirse 60 FPS secmis olmamiza ragmen FPS 50'ye duser drop yer surekli cihaz. PUBG Mobile da oyun otomatik olarak kullandigimiz cihazın gücüne göre (D.) Maksimum kac FPS alabilecegimizi gosteriyor. Ben PUBG Mobile uzerinden konusuyorum ama baska ağır oyunlarda da boyle olmasi muhtemel. Infinix markasi yeni bilinen bir marka diye almam zaten. Bir de Samsung'un s serilerini karsilastirmissiniz. RAM uzerinden ornek vermissiniz, bunu gectim model karsilastirmissiniz. İslemci gucu karsilastirmaniz gerekli cevap. Bir de GTA 5 açar mı acmazmi ornegi yerinde bir cevap degil. Cunku burada sozkonusu oyunun hiç acilmamasi. Biz burada Galaxy S3 mini ile S24'u karsilastirmiyoruz ki. Birbirine yakin cihazlari karsilastiriyoruz. Peki benim dedigim yayincilarin kullandigi cihazlara cevap vermemissiniz o konuda ne dusunuyorsunuz. Bir de şu konuyu iyi analiz ettim ben, PUBG Mobile'i iyi oynatan cihaz hizlidir. Hizli olan cihazin islemcisi iyidir. İslemci tek basina yeterli degil tabii ki de. RAM'i zaten hiç demiyorum 6 GB RAM'den sonra PUBG Mobile icin daha fazla RAM'in ekstra bir katkisi yok. Daha cok islemci gucu etkili. Ve azimsanmayacak derecede optimizasyon yani yazılım.