30 bin TL'ye işlemci, RAM ve anakart tavsiyesi

AtakanGuney

Kilopat
Arkadaşlar iyi günler, en az 5-6 sene oyunlarda iyi işler çıkarabilecek bir işlemci arıyorum. İşlemci, anakart ve RAM üçü toplam 30 bini geçmeyecek şekilde önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar iyi günler, en az 5-6 sene oyunlarda iyi işler çıkarabilecek bir işlemci arıyorum. İşlemci, anakart ve RAM üçü toplam 30 bini geçmeyecek şekilde önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekran kartınız nedir?

2.5k gecti ama cok iyi üçlü hocam.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250201_183131_Chrome.jpg
    Screenshot_20250201_183131_Chrome.jpg
    123,8 KB · Görüntüleme: 56
Yalan yok anakart kısmında pek iyi değilim.
Daha iyi bir anakart bulunabilirse onu alın ama bu RAM ve işlemciyi değişmeyin derim.

Yalan yok anakart kısmında pek iyi değilim.
Daha iyi bir anakart bulunabilirse onu alın ama bu RAM ve işlemciyi değişmeyin derim.
7900x3D 6 çekirdekli 2ccd kullanıyor. 7800x3D ise 8 çekirdekli 1ccd kullanıyor ondan dolayı çogu oyunda 7800x3D daha iyi performans veriyor hocam. Fazla para vermeye gerek yok islemciye.

3060 Ti kullanıyorum ama yükseltme yapacağım zaman düşünmek istemiyorum.

Hocam 9800X3D alınabiliyor sanırım bu fiyat bandına, 9800X3D ile B serisi bir anakart almak daha mantıklı olmaz mı?
Çok bir performans farki yok hocam emin olun. Attigim sekilde alirsaniz cok rahat butun ekran kartlarini besler. Islemciyi 1 tık yukseltmek icin anakartı o kadar dusurmeye degmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı