30 bin TL'ye R5 5600X toplama sistem nasıl?

3060 2K kullanıyorum gayet güzel bir performansı var 4060 Ti 2K da büyük bir rahatlıkla kullanılır. Yorumlarınız çok yanlış kesinlikle katılmıyorum. 7700XT'ye para israfı deyip 4060 Ti 8 GB önermeniz başlı başına komedi. Maalesef katılamıyorum.

Biraz daha uyguna aynı sitede vardı attım sanmışım atmamışım. Sistem çok yüksek ihtimalle oyun amaçlı kullanılacağı için ekran kartı, bir işlemcinin diğer işlemciyi 3'e katlamasından daha önemli. Maalesef katılmıyorum görüşlerinize.

Son düzenleme:
Sistem çok yüksek ihtimalle oyun amaçlı kullanılacağı için ekran kartı, bir işlemcinin diğer işlemciyi 3'e katlamasından daha önemli.
Onu mu anlatmaya çalışıyorum ben? Soket ömründen bahsediyorum, daha ileriye dönük olur diyorum. İleride yükseltme yapmak istenirse AM4'e ne takmayı düşünüyorsunuz? Ölü soket artık.

Dediğim gibi, AM5'e daha sonradan bir ton seri çıkacak, anakart, RAM vs. masrafına girmeden sonraki seri islemcileri takabileceğiz. Yalnızca +10-15 FPS ve +4GB VRAM tüm bunlara değer mi?

7700 XT para israfı mı dedim? Attığın sistem para israfı
Dediğimi anlamıyorsun gelmiş benle ekran kartı tartışıyorsun. Her kartı 2K da kullanırsın. Önemli olan rahatça Ultra 60 fps vermesi. 2K için değil bu kart.
Hayır. İşlemci de önemli bir faktör. Oyunlar sadece ekran kartından çalışmaz. Soket ömrü diye bir şey var ve AM4 için bu ömür bitti artık. 7500F her türlü 5600'den daha güçlü. Sırf diğer sistemde 8 GB ekran kartı var diye işlemcisi güçsüz (7500F'e göre) eski soket bir sistem alınmaz. Bu adam ileride yükseltme yapacak. Ne taksın AM4'e? Ömrü bitti bu soketin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…