30 bin TL'ye sistem önerisi

Yer
Amasya
Daha fazla  
Bu bütçede daha iyi bir sistem varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. Ek olarak, bu bütçedeki bir bilgisayar için Kasım ayı, yani Black Friday indirimleri beklenmeli mi? Bilgisayarın aciliyeti yok, ciddi indirimler oluyorsa o dönemi bekleyebilirim.

Itopya’daki bu 28.900 TL’lik sistemde CPU fanını daha kaliteli bir modelle ve Rampage kasa-PSU takımını güvenilir olan FSP kasa-PSU takımıyla değiştirdim. 30.000 TL’nin altında, bildiğim bütün sitelerden oluşturabildiğim en iyi kasa bu oldu açıkçası.

i5 14400F’in 7500F ile aynı oyun performansını verip daha çok çekirdekli olması nedeniyle kullanım oranının daha az olduğunu ve fiyatının aynı ya da daha ucuz olduğunu görmem sebebiyle 14400F koydum, ama 7500F’e de açığım. Ryzen 5 5600 ya da i5 12400F ise 5060 Ti 16 GB gibi kesinlikle çok daha iyi bir GPU ile mantıklı olabilir.

Not: PSU FSP, MSI, Corsair gibi güvenilir markalardan olmalı, bu konuda taviz veremem. Ayrıca 7 yıllık Ryzen kullanıcısı olmama rağmen AMD GPU’lardan kaçınmak istiyorum; stutter, mavi ekran vs. gibi sorunları yaşamak 5 FPS’e değmez.

1758371933507.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı