30 FPS oyuna nasıl alışılır?

Daha fazla  
Bunu hangi başlığa yazacağımı bilemedim, o yüzden buraya açıyorum.

Şu ana kadar hep 60 FPS ve üstünde oyun oynadım. 60 FPS altı oyunlar hep bana oynanmaz seviyede geldi.
Ve evet hiç konsolum da olmadı.
Şu aralar bir şekilde Bloodborne'u PC'de çalıştırmayı başardım. Ekran kartım yetiyor ama işlemcim yetmediğinden stabil 60 FPS alıp oynayamıyorum.
Ama 30 FPS iyi çalışıyor. 60 FPS için yeni işlemci lazım onun için de param yok. Tek çözüm alışmak gibi.

Şimdi konu şu, bu 30 FPS işine nasıl alışacağız? Acayip kasıyor gibi hissediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunu FPS sınırlayıcı programlarla 10, 15, 20, 25 ve 30 FPS olarak kademe kademe artırarak dene. Farkı hissedeceksin ve 30 FPS sana akıcı gelmeye başlayacak.

Acayip kasar gibi değil de takılıyor gibi düşün. Alışmaya bir taktik kimse veremez ha veren vardır o ne kadar doğrudur bilemiyorum. Gözün alışacak. Monitorunde Adaptive Sync varsa aç. Ekran kartı ve işlemcine de overclock yap ufaktan. yine fps artar.

Lossless Scaling iş yapıyor diye biliyorum.

Hocam oyun oynarken aklınıza 60 sayısını getirin veya sürekli tekrar edin söyleyerek alışırsınız

Lossless scaling dene

Çoğunlukla FPS sayacına bakmayıp, oyuna daldığınız zaman unutuyorsunuz. Aynı küçük yaştaki zamanlarımızdaki gibi. Zamanında cidden dert etmiyordur.
Bende şu aralar Dying Light 2 oynuyorum, oyuna 60 FPS başlayıp 20 FPS'e kadar düşüp, 40 FPS kapıyorum. Oynamak isteyince oynuyor insan. Jedi Survivor'ı da 30 FPS bitirmiştim.

Herkese çok teşekkürler cevapları için.

Kademeli FPS arttırmayı ve FPS imgesini gizlemeyi denedim. Fakat pek etki etmedi.
Lossless scaling alıp denedim, beklediğimden iyiydi, tabi yine gerçek 60 FPS kadar iyi değil ama frame generation olduğundan okeydi. Fakat yine de arada fps düşmeleri oluyordu, evet oyunu 30 FPS'ye sabitledim.
Overclock işine ise hiç girişmek istemiyorum.

Fakat finalde oyun gereksiz zor geldiğinden silmeye karar verdim.
Tekrardan teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…