30 Mbps internet 5 Mbps hızında ve kopuyor

568407

Hectopat
Bilgisayarımın interneti zaten normalin altında. 30 Mbps olması gerekirken şu aralar 5 Mbps'i zar zor geçiyor. Bir de bunun üstüne internetim de gidip gelmeye başladı. Bu gidip gelmeler 2 dakikada bir oluyor. Bu sorun video izlemede bir sorun çıkarmasa da mesajlaşmada mesajımın gitmemesi, oyun indirememem ve online oyunlara girememem gibi sorunlara yol açıyor. Nasıl düzeltebilirim?
Kablolu ağ yerine kablosuz ağ kullanıyorum, bunun için de TP-Link markasının adaptörünü kullanıyorum. Kablolu ağ kullanmama sebebim modem ve bilgisayarımın arasında fark olması. Bu internet kesilmesinin sebebi bilgisayarımdan mıdır yoksa adaptörde mi bir sıkıntı var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aga hangi internet sağlayıcısını kullanıyorsan söylede bilelim yanlışlıkla alırız mazallah bizim taahhüt gelecek ay bitiyor 24Mbps hızı router ile Ethernet'e bağlayarak sonuna kadar alıyorum ama modem o kadar hız vermiyor başta aylar önce TurkNet istedim o zaman uygundu fakat şimdi fiyatı tuzlu geliyor siz hangi internet sağlayıcısını önerirsiniz.

Aga benim Türk netti bayağı iyi çekiyordu ev değiştirince internette sıkıntılar çıkmaya başladı bizde Türk Telekom'a geçtim şimdi bunda da sıkıntı çıkıyor gibi ama TurkNet kaliteli biz ev değiştirince sorun oluştu. Büyük ihtimalle de Türk Telekom da sıkıntı yok benim adaptörde sorun var diye düşünüyorum yani inşallah öyledir başka bir internete geçmek istemem.
Ama TurkNet bence kaliteli ona paran yeterse bayağı iyi ama TurkNet'te de altyapın olmazsa sıkıntı olabiliyor. O değil de bir keresinde BİMCELL hat almıştık 60Mbps hız veriyordu bayağı iyi bir hız acaba BİMCELL hat alıp internet paylaşım mı yapsak.

Yeni ev için altyapı sorgulaması yaptınız mı? Büyük ihtimalle altyapınız eski hızınızı desteklemediği için aynı hızı alamamışsınızdır biz şu an Superonline VDSL 24Mbps tarifesini kullanıyoruz 1-2 oda ötede zor çekiyor diye router aldım hız konusunda 4-5 cihaz bağlı biri görüntülü konuşurken veya video izlerken oyun oynatmıyor bir sonraki ay değiştircez ama daha neye geçeceğimize karar veremedim aklımda Netspeed var 100Mbps 160TL Superonline'da 24Mbps'ye 150TL veriyoruz.

Aga iyide bizim internetteki tek sorun bilgisayarda diğer telefonda falan çekiyor.

Aga iyide bizim internetteki tek sorun bilgisayarda diğer telefonda falan çekiyor.

PC'deki Wi-Fi aygıtında problem olabilir USB şeklinde ise ısınmış olabilir diğer türlü Ethernet'i öneririm.

PC'deki Wi-Fi aygıtında problem olabilir USB şeklinde ise ısınmış olabilir diğer türlü Ethernet'i öneririm.

Onu denedim hatta dondurucuya bile attım. Ama bugün diğer günlere göre bir tık daha iyi kesilmiyor gibi sorunu bulmuş gibiyim bilgisayar adaptöre uyumlu olmadığı için kendi kendisine arada bir Ethernet arıyor o aradığı ağları devre-dışı yaptım artık daha az kesiliyor ama hala internet az çekiyor.

O zaman aga fazla bir şey diyemem çünkü bende hiç öyle olmadı

Kanka bu firmalar böyle , ara müşteri hizmetlerini internet leş gibi de kontrol ediyorum car curt deyip düzeltiyorlar. 2-3 gün sonra tekrar sorun oluyor yapacak bir şey yok.

Sorun çözüldü gibi. Belki de 1-2 gündür bilgisayarı açamıyorum hasta olduğum için o yüzden bilgisayar rahatlamış olabilir.

Kanka bu firmalar böyle, ara müşteri hizmetlerini internet leş gibi de kontrol ediyorum car curt deyip düzeltiyorlar. 2-3 gün sonra tekrar sorun oluyor yapacak bir şey yok.

Yok aga sadece benim adaptörde sıkıntı var yoksa diğer cihazlarda 35'e kadar çıkıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…