30 MS Ekran Tepkime Süresi Sorun Çıkarır mı?

Ready2Die

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Alacağım Laptopun 30 MS tepkime süresi olan bir ekranı var. FPS oyunlarında çok gözle görülür, oynamamı aşırı derecede etkileyecek bir sıkıntı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Alacağım Laptopun 30 MS tepkime süresi olan bir ekranı var. FPS oyunlarında çok gözle görülür, oynamamı aşırı derecede etkileyecek bir sıkıntı olur mu?
Laptopun modeli ve markası nedir ? Bu arada 30 ms bir ekran için yüksek bir değer. @GCN hocam monitörlerle haşır neşir diye biliyorum. Onun görüşü nedir merak ederim. @GCN

Şöyle bir örnek olsun, aklınızda canlanır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tepki süresi farklı şey input lag farklı şey. Birbirleriyle "tamamen" alakasız şeyler.

Alacağım Laptopun
Sen şu bilgisayarın marka/modelini yazar mısın? Sanmıyorum 30ms tepki süresinin olacağını.

Tepki süresi farklı şey input lag farklı şey. Birbirleriyle "tamamen" alakasız şeyler.

Biliyorum. Yinede biri 10 diğeri 20+ ms değerine sahip olan iki farklı ürünü kıyaslamış, input lag kısmı olarak değil, tepkime süresi için ekran görüntüsüne bakmak yeterli... değil mi? Muazzam da bir fark yok gerçi ikisi arasında.

Yine de biri 10 diğeri 20+ ms değerine sahip.
Öncelikle tepki süresi "normal" kamera ile "görünemez." Ancak bazı özel pursuit kamera ile görülebilir. Onlar tepki süresi değil, giriş gecikmesi, yani input lag oluyor.

İkisi arasındaki farkı şöyle açıklayayım: Mesela ben sana suyu ver diye komut vereyim. Bu komutu verdiğim anı fareye tıkladığım an olarak düşün. Senin komutu işitip, algılayıp komutu yerine getirmeye başladığın ana kadar geçen süre input lag oluyor. Tepki süresi ise; pikselin renkler arasındaki değişim hızı oluyor. Yani "yine de" diye bir şey yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı