300-400₺ M.2 SSD tavsiyesi

Emirsun

Kilopat
Daha fazla  
Belirli bir bütçem yok fakat Max 300-400 vermeyi düşünüyorum. Bir de bu soğutucusuz olarak gelen M.2'lere soğutucu almak şart mı?

Belirli bir bütçem yok fakat Max 300-400 vermeyi düşünüyorum. Bir de bu soğutucusuz olarak gelen M.2'lere soğutucu almak şart mı?
Genel olarak soğutucuz olanlar kısa vadede hız düşürüyor. İnternette soğutucu bloğu bulabilirsin ama bence bu bütçede M.2 SSD almaman daha iyi olacak. Zira kötü M.2ler zamanla normal SSD gibi oluyor. Tavsiyem iyi bir SATA SSD alman.

Kasanın sirkülasyonuna bağlı. İşlemcin için klasik fan kullanıyorsan sıcak hava anakarta vuracağı için hemen yakınındaki M.2 slotundaki SSD'yi birazcık ısıtabilir ama kasan genel olarak serin ve temizse aşırı ısınma ve ısınmadan kaynaklı sorunlar yaşayacağını pek düşünmüyorum. Kasanı sen daha iyi biliyorsun.

@FurkanBos attığı linkten "WD Blue SSD M.2" seçebilirsin kaliteli bir üründür ama dediğim gibi kasanda ısınma sorunu varsa klasik SATA SSD de kullanabilirsin. Kapladığı yer daha büyük olup ve güç kablosuyla sata kablosu ihtiyacı olur ama en azından serin kalır. Hangisi daha çok işine gelecekse ve uygun olacaksa onu almalısın sonuçta okuma ve yazma hızları aynı SATA ve M.2 SSD'lerin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı