300 Kişilik Bir Network Sistem

Ekmeq

Decapat
Katılım
29 Eylül 2018
Mesajlar
10
Merhaba arkadaşlar. Konu Network üzerine. Daha yeniyim, nereye açacağımı bilemedim. Konuyu en doğrusu burası olabileceğini düşündüm. Kız apartı mevcut. Apartın alt yapısı Max. 50 Mbps internet desteklemektedir. TTNET malumunuz yüksek hızlarda AKK uyguluyor. AKK'siz vermiyor interneti. Verirse de çok yüksek maliyetlere veriyor. Mevcutta 50 Mbps 200 GB AKK'li 2 adet VDSL aldım. Bunları Loadbalance ile birleştirip 100 Mbps yaptım. Bina 7 katlı lobi hariç. Max. kullanıcı sayısı 300 adeti bulmaktadır. 25 adet Access Point bulunmakta. IP Problemi Olması Nedeniyle yani 1 modem max. 254 IP atamakta ve kullanıcı sayım üzerinde olması nedeniyle Loadbalance çıkışının birini 192.168.2.xx, diğerini 192.168.3.xx. Bir sonrakini de 192.168.4.xx olarak 3'e ayırdım. Bunun üzerinden besliyorum. Böylelikle 3 ayrı switch kullanmak zorunda kaldım. Her switch 8 access point beslemekte. Bu şekilde çalışıyor fakat katlar arasında kullandığım Access Point'ler 2 günde bir herhangi bir kattaki cihaz kitleniyor. Kitlendiği zaman bulugunduğu Local'i de kitliyor. Cihazı fişten çekmek sureti ile yeniden başlattığımda problem gidiyor. Bunun önüne geçebileceğim bir öneri var mıdır? Cihaz modelerini aşağıda belirteceğim.

Aranızda neden 3'e böldüğümü düşünen olacaktır diye düşünüyorum. Bunun amacı 300 PC x 300 Cep T. x 300 Tablet diye düşünmemden ötürüdür. Gelen öğrencilerin %100'de cep telefonu, %40 ise hem cep, hem tablet kullanıyor. Yani sıra PC'de var. Bu sebepten dolayı bu şekilde yapmak zorunda kaldım. Ortalama öğrencilere tek Network'ten 700 IP atamam gerekiyor. Bunu tek Local'den yapmak mümkün değil sanırım. Access Point'lere DHCP verilebilir. Bunu da denedim, çok fazla IP çakışması oluyor. Bu da Local'i kitlediği için kullanmıyorum. Ayrıca site engellemem gerekiyor. DNS'i Loadbalance'dan çekmesi benim işime geliyor açıkçası bu durumda. Problemimi olabildiğince kısa anlatmaya çalıştım. İstediğim sorunsuz şekilde bunu devam ettirebilmemin başka yolu var mıdır? Bütün fikirlerinize açığım. Elimden geldiği kadar basit şekilde bina şeması da çizdim. Şimdiden herkese çok çok teşekkürler.


Modemler:
Asus DSL-N17U 2 Adet

Load Balance:
Tp-Link TL-R470T+ 4 Port 1 Adet

Swich:
TP-LINK TL-SG1016D 16-PORT 4 Adet

Access Point:
Tp-Link TL-WA801ND 300Mbps 25 Adet

ŞEMA.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanıcı sayısı fazla olduğu için Access Point kitlenmesi normal bence. O kadar cihaz yerine daha kaliteli sanayi tipi Access Point belki her kata bir tane sizi kurtarabilirdi. Tabi fiyatları da artıyor. Sorununuzun çözümü bu cihazlarla zor olabilir. Cihazlar sonuçta ev tipi modem diyebiliriz. Kullanıcı sayısı arttıkça da cihaz haliyle verimliliği düşüyor.
 
Evet haklısınız fakat sanayi tipi cihazda denedim aynı problem mevcut kitlenme yapıyor elektriğini kesip yeniden bağladığımızda problem kalkıyor. Aslında araştırma halindeyim access point'lere 24 saatte bir yeniden başlatmaları için ufak bir yazılım yapmaktayım belki bu şekilde başarılı olabilirim diye düşünmekteyim.
 
Evet haklısınız fakat sanayi tipi cihazda denedim aynı problem mevcut kitlenme yapıyor elektriğini kesip yeniden bağladığımızda problem kalkıyor. Aslında araştırma halindeyim access point'lere 24 saatte bir yeniden başlatmaları için ufak bir yazılım yapmaktayım belki bu şekilde başarılı olabilirim diye düşünmekteyim.
Dediğiniz gibi sorun çözülür umarım. Şöyle bir durum var siz sonuçta modemden interneti dağıtıyorsunuz ve haliyle burada bu kadar kullanıcıyı destekleyecek bir altyapı kurulmamış oluyor bu da sıkıntı çıkarıyor olabilir. Haliyle bazı cihazlar kitleniyor reset atana kadar. @Cleante
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı