300 metre uzaklıktaki Uzak Wi-fi ye Bağlanmak için Adaptör Tavsiyesi

Makaleler
2
Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum kaç gündür şu sorunun yanıtını bulamadım yani sorunumu çözemedim ve buraya kayıt olup soru sormak istedim, verdiğim linkteki herhangi adaptörle 300 metre ilerdeki ağa bağlanabilir miyim ? Veya başka adaptör tavsiyeniz yalnız en az 300 metre çekecek bir alet lazım.
Network Kart - Network Aksesuarları - Vatan Bilgisayar

Veya bu adaptör işimi görür mü?
Asus Usb-Ac53 300Mbps-867Mbps Dual-Bant Kablosuz-Ac Usb Adaptör - Vatan Bilgisayar

Bence de verim alamazsınız. Ayrıca verim almanız için modemin de bayağı güçlü olması lazım. Arada duvar vs. falan da varsa çok çok zor kullanırsınız bence.

Bu tarz ev tipi ürünler imkansız. Outdoor ürünlerden almanız lazım. 2 tarafta birbirini kuş uçuşu mesafede görmesi lazım. Cihazların birbirini görüyor ve sinyal atımları birbirine karşılıklı olması lazım.

Kısaca uğraştırır. Biz çanak anten ucuna outdoor access point bağlayıp ayrıca sinyal güçlendirici ile 4-5 km mesafeden veri transferi denediğimiz olmuştu 2006-2007 yıllarında. Ama kalıcı çözüm olamamıştı maalesef.

Arada hiçbir engel olmadan 2 cihazın birbirini görmesi gerek. Ayrıca dış ortam için üretilmiş ve yüksek DBI profesyonel Access Point kullanmanız lazım. Bunların ince ayarlarını yapabilmeniz lazım. Kısaca bu işin astarı yüzünü geçer. Belki 1 yıllık internet tarifesi bağlantısının maliyetini geçer bilemiyorum fiyatlar uçuk zaten.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı