Merhabalar,
Grafik tablet almayı düşünüyorum, 300 TL bir bütçem bulunmakta. Şuana kadar olan çalışmalarını hep mouse üzerinden gerçekleştiriyordum. Grafik tablete geçme zamanımın geldiğini düşünüyorum.
Birkaç sorum var yanıtlarsanız sevinirim.
Diğer soruma geçmek istiyorum hemen, ürünü amazon, aliexpress veya ebay üzerinden yapmak istiyorum Türkiye'deki fiyatlar cep yakıcı hangi siteden almamı önerirsiniz?
Merhabalar,
Grafik tablet almayı düşünüyorum, 300 TL bir bütçem bulunmakta. Şuana kadar olan çalışmalarını hep mouse üzerinden gerçekleştiriyordum. Grafik tablete geçme zamanımın geldiğini düşünüyorum.
Birkaç sorum var yanıtlarsanız sevinirim.
Diğer soruma geçmek istiyorum hemen, ürünü amazon, aliexpress veya ebay üzerinden yapmak istiyorum Türkiye'deki fiyatlar cep yakıcı hangi siteden almamı önerirsiniz?
Mouse ile çizim veya sclupt zor değil imkansız diyebiliriz, Öncelikle baskı hassiyeti yok bu en büyük sorun. Ürün tercihinde özellikle baskı hassasiyetlerine dikkat etmelisin 2 gün sonra pişman olma. UC Logic Lapazz'ın üst modellerinde ve benzeri markalar Intuos Pro ile aynı baskı hassassiyetini verdiklerini iddia etselerde, pek o değerlere çıkamıyorlar. Small alacağını düşünürsek ki sanıyorum ilk tabletin olacak 2. el Wacom Pro Intuoslar gayet uygun olabiliyor. Temiz malum sitelerden kullanışmış ilanlara bakabilirsiniz, Wacom Touch 5 Pro Intous kullanıyorum 2. el aldım gayet memnunum. Unutma Bambooların adı, Intous oldu yani Intous vs alırsan bilki Bambo. Intousların adı da Intuos Pro veya Pro Intuos olarak geçer. Bir tavsiyem daha eğer tuval üzerinde daha önce çalışma yapmadıysan large alma çok büyük gelebilir, bu sefer özgür çalışma ortamı oluşturmak isterken daha çok çalışma sorunu çıkarabilir. Medium ideal olduğunu düşünüyorum "benim görüşüm", small gayet iş görücüdür hatta şuan ben small kullanıyorum. Bu ürünlerin birde cintiq boyutu var malesef onlar acayip pahalı ama 13HD modelini gayet performanslı bulduklarından bahsediyor kullanan arkadaşlarım, işin özeti 2. el temiz kullanılmış ki zaten üzerine baktığında çiziklerden hor kullanılıp kullanılmadığını anlarsın, small Intuos Pro alabilirsin o rakamlara. =)