300 TL bütçem var. Kasa da olursa 550,600TL. 600. +80 ya da 550+80 yeterli olacaktır. Düzgün bir marka olursa sevinirim. (CM, Corsair vs. ) Sessiz olursa çok iyi olur, çok sesli olursa kullanamam.
Kişisel fikrimi belirttim ve tavsiyemi ona göre verdim arkadaşımıza. Kuzenimin high power 400w PSU sunun yüksek voltajlı elektrik vermesiyle anakartı yanmışı o yüzden uzak durmasını önerdim. Ben özellikle de bu Türkiye koşullarında o markaya sistemimi emanet etmezdim. Burda bu kafayla diyerek milletle dalga geçmeyin.
Dostum her markanın güncel güç kaynakları mevcut. Senin kuzenin 5-10 yıl önce aldığı güç kaynağında böyle bir sorun yaşamış olabilir. Onu geçtim her markanın giriş seviyesi orta seviye ve üst seviye olmak üzere çıkarttığı bilgisayar bileşenleri mevcut. Kuzenimin kartı yandı aman aman... Dediğin olay giriş seviyesi ve orta seviye çoğu güç kaynağında yaşanabilecek bir olay. Gençlik kuzeninizin anakartı bu sebepten yanarsa eğer sakın o markadan güç kaynağı almayın.(!) Tamam dostum, sen haklısın. Hadi iyi forumlar.