300 TL VDSL modem önerisi

Merhaba, hocam modem konusunda yaşadığım bir sıkıntıdan bahsederek birkaç tavsiye vereyim.

Daha önce TTNET ve TurkNet internet hizmetlerini kullandım ve kullandığım modem biraz ucuz yollu "iş görsün yeter" mantığıyla alınan bir modemdi. O yüzden hız değerlerim sürekli düşük(Ör: Hat değerim 24Mbps iken ben 12 13 alıyordum) kalıyor ara ara kopmalar, elektrik gidip gelmede modemin yarım saat kendine gelememesi vs sorunları yaşadım.

Hattı 50Mbps modemi de kaliteli bir modem olduğunu düşündüğüm bir modem ile değiştirdim, şu an 1 yıldır kullanıyorum ve hat değeri 50Mbps benim aldığım hız ortalama 48Mbps gibi bir değer, kopma vs olmaması da cabası.

Velhasıl:
1.Modemi ucuz almamanız gerekiyorsa birikim yapana kadar beklemenizi,
2.Modem ne olursa olsun bulunduğu ortamın serin olmasını(USB çıkışlı modem olursa notebook soğutucusu ile modemi soğutabilirsiniz ömrünü artıracaktır.)
3.Modemi yattığınız yere konumlandırmamanızı (sağlığınız her şeyden önemli)

Tavsiye ederim.

Ek not: Şu an kullandığım modem;

Merhaba, hocam modem konusunda yaşadığım bir sıkıntıdan bahsederek birkaç tavsiye vereyim.

Daha önce TTNET ve TurkNet internet hizmetlerini kullandım ve kullandığım modem biraz ucuz yollu "iş görsün yeter" mantığıyla alınan bir modemdi. O yüzden hız değerlerim sürekli düşük(ör: Hat değerim 24Mbps iken ben 12 13 alıyordum) kalıyor ara ara kopmalar, elektrik gidip gelmede modemin yarım saat kendine gelememesi vs sorunları yaşadım.

Hattı 50Mbps modemi de kaliteli bir modem olduğunu düşündüğüm bir modem ile değiştirdim, şu an 1 yıldır kullanıyorum ve hat değeri 50Mbps benim aldığım hız ortalama 48Mbps gibi bir değer, kopma vs olmaması da cabası.

Velhasıl:
1.modemi ucuz almamanız gerekiyorsa birikim yapana kadar beklemenizi,
2.modem ne olursa olsun bulunduğu ortamın serin olmasını(USB çıkışlı modem olursa notebook soğutucusu ile modemi soğutabilirsiniz ömrünü artıracaktır.)
3.modemi yattığınız yere konumlandırmamanızı (sağlığınız her şeyden önemli)

Tavsiye ederim.

Ek not: Şu an kullandığım modem;

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bu hafta içinde modem almam gerekecek ondan dolayı para biriktirme gibi şey yapamayacağım. Tekrardan sağ olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı