3000-3500 TL Gamebook Önerisi

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 3000-3500 TL arası bir bütçeye sahibim ve bu bütçe doğrultusunda alabileceğim en iyi Notebook için arayış içerisindeyim.

Çoğunlukla Photoshop ile uğraştığım ve oyun oynadığım için "performans" "grafik kalitesi" ve "sorunsuz fan" benim için önemli.

Piyasadaki bir çok bilgisayarı inceledim ASUS, Monster vb. fakat tercihlerim arasında MSI ilk sırada yer almaktadır.

İnternet üzerinden bütçem doğrultusunda 3 farklı modele sahip MSI Notebook çıkardım fakat Google'daki aramalarım sonucunda tamamen bilgi karmaşası dışında bir şey öğrenemedim çünkü herkes ayrı bir kafadan saz çalıyor.

Sizden ricam konu hakkında bilgi sahibi veya kullanıcılar; beni aydınlatırsa çok çok sevinirim.

1. MSI GP62 LEOPARD 3.499 TL (15.6" Full HD LED (1920 x 1080)
  • İşlemci : 6MB İntel Core i7 (2.6 GHz Turbo İle 3.5 GH) - 6700HQ
  • RAM: 8GB - DDR4
  • Ekran Kartı : NVIDIA 2 GB - DDR5 - GTX950M (128 Bit)
  • Disk : 1.0 TB (7200 RPM) HDD

2. MSI GL72 6QC Apache 3.572 TL (17.3" Full HD LED (1920 x 1080)
  • Ekran Kartı : NVIDIA 2 GB - Geforce GT 940M - DDR3 (64 Bit)
  • Disk : 1.0 TB (7200 RPM) HDD + 128 GB SSD
4. Monster Abra a7 v6.4 3.559 TL (17.3" Full HD LED (1920 x 1080 - Mat Led Ekran)
  • RAM: 8GB - DDR3
  • Ekran Kartı : NVIDIA 4 GB - GeForce GTX960M - GDDR5 (128 Bit)
  • Disk : 240 GB SSD
3. MSI GL72 6QD Apache 3.559 TL (17.3" Full HD LED (1920 x 1080)
  • RAM: 16GB - DDR4
  • Ekran Kartı : NVIDIA 2 GB - GeForce GTX950M - DDR3 (128 Bit)

İncelediğim ve fiyatını uygun bulduğum MSI Notebookları bunlardır. Kafama takılan birkaç soru var fakat onları sormadan önce daha önceden MSI kullanmadığımı ve yeni nesil bilgisayarlara aşina olmadığımı belirtmeliyim.

Sorularım ;

- MSI Notebook tipleri GT GS GX GE GP GL olmak üzere 6 tip.

İncelediğim notebookların 1. si GP son 2 si ise GL'dir.
- GP ile GL arasındaki farkı internet üzerinde bir türlü bulamadım. (Bilgilendirebilecek arkadaşları bekliyorum.)
- GL tek fanlı Cooler boost teknolojisine sahipmiş. Sizce avantajı veya dezavantajı nelerdir ?

1. GL serisi Oyun oynarken ısınma ve fan ses problemine yol açar mı ?
  2. GP teknolojisinde Cooler boost 3 yazıyor bu GP serisi çift fanlı mı ? Yoksa GL serisi gibi tek fanlı mı ?
  3. Cooler boost vs Cooler boost 3 arasındaki farklar nelerdir ?
  4. 1. incelediğim Notebook GP serisinde klavye aydınlatması var mı ?
  5. 3'nü karşılaştırdığınızda tercihiniz ne olur ?
  6. Kronik sorunları var mıdır ? Nelerdir.

Önerebileceğiniz bütçeme uygun notebook çeşitleri var ise fikirlerinize ve önerilerinize açığım.

Atladığım veya kaçırdığım birkaç yer daha olmuştur şimdiden bana bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla, iyi forumlar !

Son düzenleme:
Ben senin yerinde olsam 3. seçenek olanı alırdım. Neden diye sorarsan bende bir takıntı var büyük ekran daha iyi bence ama sen bilirsin. 2-2 FPS daha fark istiyorsan ssd bulunduran modeli alabilirsin.

Bende 1. ve 3. MSI arasında gidip geliyorum. İkiside birbirini özellikler manasında dengeliyor gibi görünüyor fakat GP serisi eğer çift fanlı ise tercihim o olur.

İşleri karıştıracak bir model daha karşıma geldi ; o da Monster Abra a7 v.64 modeli. Özellikleri açısından diğer MSI modellerine göre daha iyi ve çift fanlı.

Sizce Monster abra a7 v.64 modeli mi yoksa diğer MSI modelleri mi ?

Merhaba arkadaşlar, 3000-3500 TL arası bir bütçeye sahibim ve bu bütçe doğrultusunda alabileceğim en iyi Notebook için arayış içerisindeyim.

Çoğunlukla Photoshop ile uğraştığım ve oyun oynadığım için "performans" "grafik kalitesi" ve "sorunsuz fan" benim için önemli.

Piyasadaki bir çok bilgisayarı inceledim ASUS, Monster vb. fakat tercihlerim arasında MSI ilk sırada yer almaktadır.

İnternet üzerinden bütçem doğrultusunda 3 farklı modele sahip MSI Notebook çıkardım fakat Google'daki aramalarım sonucunda tamamen bilgi karmaşası dışında bir şey öğrenemedim çünkü herkes ayrı bir kafadan saz çalıyor.

Sizden ricam konu hakkında bilgi sahibi veya kullanıcılar; beni aydınlatırsa çok çok sevinirim.

1. MSI GP62 LEOPARD 3.499 TL (15.6" Full HD LED (1920 x 1080)
  • Ekran Kartı : NVIDIA 2 GB - DDR5 - GTX950M (128 Bit)
  • Disk : 1.0 TB (7200 RPM) HDD

2. MSI GL72 6QC Apache 3.572 TL (17.3" Full HD LED (1920 x 1080)
  • Ekran Kartı : NVIDIA 2 GB - Geforce GT 940M - DDR3 (64 Bit)
4. Monster Abra a7 v6.4 3.559 TL (17.3" Full HD LED (1920 x 1080 - Mat Led Ekran)
  • RAM: 8GB - DDR3
  • Ekran Kartı : NVIDIA 4 GB - GeForce GTX960M - GDDR5 (128 Bit)
  • Disk : 240 GB SSD
3. MSI GL72 6QD Apache 3.559 TL (17.3" Full HD LED (1920 x 1080)
  • RAM: 16GB - DDR4
  • Ekran Kartı : NVIDIA 2 GB - GeForce GTX950M - DDR3 (128 Bit)

İncelediğim ve fiyatını uygun bulduğum MSI Notebookları bunlardır. Kafama takılan birkaç soru var fakat onları sormadan önce daha önceden MSI kullanmadığımı ve yeni nesil bilgisayarlara aşina olmadığımı belirtmeliyim.

Sorularım ;

- MSI Notebook tipleri GT GS GX GE GP GL olmak üzere 6 tip.

İncelediğim notebookların 1. si GP son 2 si ise GL'dir.
- GP ile GL arasındaki farkı internet üzerinde bir türlü bulamadım. (Bilgilendirebilecek arkadaşları bekliyorum.)
- GL tek fanlı Cooler boost teknolojisine sahipmiş. Sizce avantajı veya dezavantajı nelerdir ?

1. GL serisi Oyun oynarken ısınma ve fan ses problemine yol açar mı ?
  2. GP teknolojisinde Cooler boost 3 yazıyor bu GP serisi çift fanlı mı ? Yoksa GL serisi gibi tek fanlı mı ?
  3. Cooler boost vs Cooler boost 3 arasındaki farklar nelerdir ?
  4. 1. incelediğim Notebook GP serisinde klavye aydınlatması var mı ?
  5. 3'nü karşılaştırdığınızda tercihiniz ne olur ?
  6. Kronik sorunları var mıdır ? Nelerdir.

Önerebileceğiniz bütçeme uygun notebook çeşitleri var ise fikirlerinize ve önerilerinize açığım.

Atladığım veya kaçırdığım birkaç yer daha olmuştur şimdiden bana bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla, iyi forumlar !

Bence 1-1,5 ay daha bekle. Yeni modellerin piyasaya çıkmasıyla bu fiyata çok daha iyi bir notebook alabilirsin.

2. seçenek 64 bit ve gddr 3 aynı şekilde 3.seçenekte gddr3 bu ürünle elemen gerektiğini düşünüyorum bu listede ssd ve ekran kartı farkından ötürü en performanslı ürün monster. Şuan Monster Abra A7 6.4 den yazıyorum herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Monster ayarında msı daha pahalıya denk gelir.

Ekran kartı MSI modellerinin bir üst seviyesi. SSD bulunduruyor. Monster almanı öneririm şahsen ben onu alırdım. Herhalde biraz daha performanslı.

Hocam performans olarak öyle gösteriyor fakat malzeme kalitesi ne denli iyi orasını bilmiyorum uzun ömürlü ve sorunsuz olacaksa Monster tabiki en iyi seçenek gibi duruyor fakat MSI'nın kalitesi de tartışılmaz. Monster hakkında bir bilgi sahibi olmadığım için malzeme kalitesini bilmiyorum MSI mı Monster mı sorusu ortaya cıkıyor :(

Bence 1-1,5 ay daha bekle. Yeni modellerin piyasaya çıkmasıyla bu fiyata çok daha iyi bir notebook alabilirsin.

Bir süre bekleyeceğim değişim göstermezse mecburen alacağım.

2. seçenek 64 bit ve gddr 3 aynı şekilde 3.seçenekte gddr3 bu ürünle elemen gerektiğini düşünüyorum bu listede ssd ve ekran kartı farkından ötürü en performanslı ürün monster. Şuan Monster Abra A7 6.4 den yazıyorum herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Monster ayarında msı daha pahalıya denk gelir.

MSI mı Monster mı arasında kalmış durumdayım. Siz daha iyi bilirsiniz malzeme kalitesi nasıl ? MSI ile karşılaştırdınız mı ? Uzun ömürlü mü ? Sıkıntıları nelerdir, yaşadınız mı ? Detaylı abra hakkında bilgilendirme yapabilirseniz çok sevinirim. Çünkü uzun zamanlı kullanacağım ve en iyi performansı almak isterim çünkü oldukça heycanlıyım Pentium işlemci Sony Vaio kullanıyorum.. Benim için bir teknoloji zirvesi olacaktır ama hayal kırıklığı yaşayacağım bilgisayara para vermek istemiyorum. Değerli yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim.

Kusura bakma cezalıydım yazamadım. Monster kalitelidir. Kuzenim 2 yıldır kullanıyor yada 1,5 yıl oldu bilemiyorum ama hiçbir sorun çıkmadı. Gerçekten doğru söylüyorum. MSI kullanmadım ve malzeme kalitesi hakkında bir tecrübem yok ama ismi yeter. yani çok kaliteli. Monster'dan daha kaliteli diye biliyorum ama Monster alman senin için daha iyi olacak bence. Sonuçta sen bu makinede drop testi gibi şeyler yapmayacaksın. Daha performanslı olduğu için Monster al derim. Ama yinede sana kalmış.

Performans olarak bu fiyata msı bulmak çok zor.Monster gerçekten performanslı bir ürün.Kasa kalitesi konusunda biraz geride.msı test etme imkanım da oldu msı da plastik kasaydı fakat Monster'a göre daha sağlam duruyor ancak Monster o kadar da kötü bir kasaya sahip değil öncelikle dokunuş hissi gerçekten çok güzel lakin darbelere karşı hassas dikkatli kullanmak gerekli.Sivri cisimler oyuk açabilir kasayı o yüzden dikkatli kullanmak çok önemli.Neden bilmiyorum ama kasası benim hoşuma gidiyor Monster'ın .Isınma konusunda oldukça rahat olun Gta 5 ultra ayarlada işlemci 62 ekran kartı 84 dereceyi geçmedi klavyenin sağ kısmında hissediliyor bu sıcaklık fakat rahatsız edici değil.Genel olarak ben çok memnunum kesinlikle tavsiye ederim.

Hocam performans olarak öyle gösteriyor fakat malzeme kalitesi ne denli iyi orasını bilmiyorum uzun ömürlü ve sorunsuz olacaksa Monster tabiki en iyi seçenek gibi duruyor fakat MSI'nın kalitesi de tartışılmaz. Monster hakkında bir bilgi sahibi olmadığım için malzeme kalitesini bilmiyorum MSI mı Monster mı sorusu ortaya cıkıyor :(

Bir süre bekleyeceğim değişim göstermezse mecburen alacağım.

MSI mı Monster mı arasında kalmış durumdayım. Siz daha iyi bilirsiniz malzeme kalitesi nasıl ? MSI ile karşılaştırdınız mı ? Uzun ömürlü mü ? Sıkıntıları nelerdir, yaşadınız mı ? Detaylı abra hakkında bilgilendirme yapabilirseniz çok sevinirim. Çünkü uzun zamanlı kullanacağım ve en iyi performansı almak isterim çünkü oldukça heycanlıyım Pentium işlemci Sony Vaio kullanıyorum.. Benim için bir teknoloji zirvesi olacaktır ama hayal kırıklığı yaşayacağım bilgisayara para vermek istemiyorum. Değerli yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim.
Performans olarak bu fiyata msı bulmak çok zor.Monster gerçekten performanslı bir ürün.Kasa kalitesi konusunda biraz geride.msı test etme imkanım da oldu msı da plastik kasaydı fakat Monster'a göre daha sağlam duruyor ancak Monster o kadar da kötü bir kasaya sahip değil öncelikle dokunuş hissi gerçekten çok güzel lakin darbelere karşı hassas dikkatli kullanmak gerekli.Sivri cisimler oyuk açabilir kasayı o yüzden dikkatli kullanmak çok önemli.Neden bilmiyorum ama kasası benim hoşuma gidiyor Monster'ın .Isınma konusunda oldukça rahat olun Gta 5 ultra ayarlada işlemci 62 ekran kartı 84 dereceyi geçmedi klavyenin sağ kısmında hissediliyor bu sıcaklık fakat rahatsız edici değil.Genel olarak ben çok memnunum kesinlikle tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı