Mehmet Selim TURAN
Hectopat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar, 3000-3500 TL arası bir bütçeye sahibim ve bu bütçe doğrultusunda alabileceğim en iyi Notebook için arayış içerisindeyim.
Çoğunlukla Photoshop ile uğraştığım ve oyun oynadığım için "performans" "grafik kalitesi" ve "sorunsuz fan" benim için önemli.
Piyasadaki bir çok bilgisayarı inceledim ASUS, Monster vb. fakat tercihlerim arasında MSI ilk sırada yer almaktadır.
İnternet üzerinden bütçem doğrultusunda 3 farklı modele sahip MSI Notebook çıkardım fakat Google'daki aramalarım sonucunda tamamen bilgi karmaşası dışında bir şey öğrenemedim çünkü herkes ayrı bir kafadan saz çalıyor.
Sizden ricam konu hakkında bilgi sahibi veya kullanıcılar; beni aydınlatırsa çok çok sevinirim.
1. MSI GP62 LEOPARD 3.499 TL (15.6" Full HD LED (1920 x 1080)
2. MSI GL72 6QC Apache 3.572 TL (17.3" Full HD LED (1920 x 1080)
İncelediğim ve fiyatını uygun bulduğum MSI Notebookları bunlardır. Kafama takılan birkaç soru var fakat onları sormadan önce daha önceden MSI kullanmadığımı ve yeni nesil bilgisayarlara aşina olmadığımı belirtmeliyim.
Sorularım ;
- MSI Notebook tipleri GT GS GX GE GP GL olmak üzere 6 tip.
İncelediğim notebookların 1. si GP son 2 si ise GL'dir.
- GP ile GL arasındaki farkı internet üzerinde bir türlü bulamadım. (Bilgilendirebilecek arkadaşları bekliyorum.)
- GL tek fanlı Cooler boost teknolojisine sahipmiş. Sizce avantajı veya dezavantajı nelerdir ?
Önerebileceğiniz bütçeme uygun notebook çeşitleri var ise fikirlerinize ve önerilerinize açığım.
Atladığım veya kaçırdığım birkaç yer daha olmuştur şimdiden bana bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla, iyi forumlar !
Çoğunlukla Photoshop ile uğraştığım ve oyun oynadığım için "performans" "grafik kalitesi" ve "sorunsuz fan" benim için önemli.
Piyasadaki bir çok bilgisayarı inceledim ASUS, Monster vb. fakat tercihlerim arasında MSI ilk sırada yer almaktadır.
İnternet üzerinden bütçem doğrultusunda 3 farklı modele sahip MSI Notebook çıkardım fakat Google'daki aramalarım sonucunda tamamen bilgi karmaşası dışında bir şey öğrenemedim çünkü herkes ayrı bir kafadan saz çalıyor.
Sizden ricam konu hakkında bilgi sahibi veya kullanıcılar; beni aydınlatırsa çok çok sevinirim.
1. MSI GP62 LEOPARD 3.499 TL (15.6" Full HD LED (1920 x 1080)
- İşlemci : 6MB İntel Core i7 (2.6 GHz Turbo İle 3.5 GH) - 6700HQ
- RAM: 8GB - DDR4
- Ekran Kartı : NVIDIA 2 GB - DDR5 - GTX950M (128 Bit)
- Disk : 1.0 TB (7200 RPM) HDD
2. MSI GL72 6QC Apache 3.572 TL (17.3" Full HD LED (1920 x 1080)
- RAM: 8GB - DDR4
- Ekran Kartı : NVIDIA 2 GB - Geforce GT 940M - DDR3 (64 Bit)
- Disk : 1.0 TB (7200 RPM) HDD + 128 GB SSD
- RAM: 8GB - DDR3
- Ekran Kartı : NVIDIA 4 GB - GeForce GTX960M - GDDR5 (128 Bit)
- Disk : 240 GB SSD
- RAM: 16GB - DDR4
- Ekran Kartı : NVIDIA 2 GB - GeForce GTX950M - DDR3 (128 Bit)
- Disk : 1.0 TB (7200 RPM) HDD + 128 GB SSD
İncelediğim ve fiyatını uygun bulduğum MSI Notebookları bunlardır. Kafama takılan birkaç soru var fakat onları sormadan önce daha önceden MSI kullanmadığımı ve yeni nesil bilgisayarlara aşina olmadığımı belirtmeliyim.
Sorularım ;
- MSI Notebook tipleri GT GS GX GE GP GL olmak üzere 6 tip.
İncelediğim notebookların 1. si GP son 2 si ise GL'dir.
- GP ile GL arasındaki farkı internet üzerinde bir türlü bulamadım. (Bilgilendirebilecek arkadaşları bekliyorum.)
- GL tek fanlı Cooler boost teknolojisine sahipmiş. Sizce avantajı veya dezavantajı nelerdir ?
- GL serisi Oyun oynarken ısınma ve fan ses problemine yol açar mı ?
- GP teknolojisinde Cooler boost 3 yazıyor bu GP serisi çift fanlı mı ? Yoksa GL serisi gibi tek fanlı mı ?
- Cooler boost vs Cooler boost 3 arasındaki farklar nelerdir ?
- 1. incelediğim Notebook GP serisinde klavye aydınlatması var mı ?
- 3'nü karşılaştırdığınızda tercihiniz ne olur ?
- Kronik sorunları var mıdır ? Nelerdir.
Önerebileceğiniz bütçeme uygun notebook çeşitleri var ise fikirlerinize ve önerilerinize açığım.
Atladığım veya kaçırdığım birkaç yer daha olmuştur şimdiden bana bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla, iyi forumlar !
Son düzenleme: