-Soğutucu.
-Kasa.
-PSU.
Yukarıdaki fiyatlar tek çekim kredi kartı için geçerlidir direk etikete bakmayınız!
Öncelikle belirtmek istiyorum ki bu konu altında eleştiriye açık olmayan kişiler eleştiride bulunmasın.
Şimdi ben evimde oturan normal bir oyuncuyum genelde e-spor, mmorpg tarzı oyunlar oynuyorum yayıncılıkla uğraşmayı düşünmüyorum öyle ultra 4K bilmem ne ayarlarda GTA-V performansıda beklemiyorum, rekabet ortamlarını seviyorum. Benim bu sistemi toplamamda ki amaç genel olarak e-spor ve mmorpg tarzda şuanda ve gelecekte kolay kolay bu tip oyunlarda sıkıntı çıkarmayacak, bir oyunumun videosunu yada 1-2 saatlik bir videoyu renderlamada sorun çıkarmayacak ve bilgisayarım kasmadan rahatça surf yapıp film,ders vs. yapabileceğim fiyat/performans ürünü arıyorum. Bütçem 3000-3500 TL arasında, araştırmalarım sonucu yazdığım ürünlerin bulabildiğim en ucuz fiyatlarını yazmaya çalıştım daha önce belirttiğim sitelerden alışveriş yapmadım herhangi bir sorumluluk kabul etmiyorum, fikir vermekten çok fikir almak için buradayım çünkü bu iş ile ilk kez uğraşıyorum.
Bu ürünlerle ilgili olarak sormak istediklerim;
1-Ekran kartı amaçlarıma göre fazla mı?
2-Eğer ekran kartı amaçlarım için uygun ise Sapphire ile MSI arasında kaldım dış görünüşe önem vermem, soğutma ve performans değerleri önemli sadece. MSI alırsam yazılımı ile en üst şekilde overclock yapmayı düşünüyorum.
3-İşlemci K alırsam yapabileceğim en üst şekilde overclock yapmayı düşünüyorum fakat bu işlemci yapacağım işler için fazla mı?
4-Eğer fazla ise ekran kartı ile uyumlu, darboğaz yapmayacak 1151 pin işlemci önerebilir misiniz?
5-Anakartta M3 ile Bazooka arasında kaldım oyunların çoğu çift ekran kartı desteklemediği için SLI veya Crossfire düşünmüyorum buna göre Bazooka doğru tercih mi?
6-Monitör için çok yüksek miktarlar ayıramıyorum yaptığım sistemden dolayı. E-spor ve mmorpg tarzı oyunlar için daha iyi önerebileceğiniz monitörler var mı? (Benim linkini verdiğime oranla fiyat biraz daha artabilir.)
7-Kasa, Soğutucu ve PSU konuları hakkında henüz seçim yapabilecek kadar bir bilgim yok bu konu hakkında da önerileriniz var mı?
Dediğim gibi amaç hiç bir şekilde görünüş değildir. Tamamen amaçlarıma uygun olacak şekilde fiyat/performans ürünlerine bakıyorum fakat önerileriniz eğer amacım için gerçekten olması gereken ise fiyatı 300 TL'ye kadar arttırmaya çalışırım, belki de imkansızı istiyorumdur sizden ama hepinize şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.