3000-4000 TL bütçeyle kasa toplamak

Bütçe
3500-4000

Schlaken

Kilopat
Belirttiğim bütçe aralığında kız arkadaşımın kullanacağı masaüstü bir bilgisayar almak-toplamak istiyorum yapacağı şeyler video izlemek, mail yazmak, PowerPoint Word gibi programlarda ödevlerini yapmak ve benimle ufak tefek oyunlar oynamak olacak. Bu bağlamda benim aklıma DDR4 tarafında APU'lu Ryzen 2200G'li bir sistem dizmek geliyor ama sanırım DDR3 tarafında bunu yapmak daha makul duruyor. Sizce bu bütçeye nasıl bir sistem dizebilirim? Yardımlarınız için teşekkür ederim.

i3 3.nesil bir işlemci tecih edebilirisiniz.Biraz zamanınızı alabilirim fakat bir kaç dakika sonra size bir sistem toplayabilirim.Bekleriseniz

Hocam eğer DDR3 düşünürseniz 3-4. nesil Intel işlemcili ve RX 460/RX 560; GTX 950/GTX 1050, hatta 1050Ti'lı sistem bulabilmeniz mümkün. Ki oyun da oynayacaksa bu yönde yapmasını tercih ederim çünkü 2200G ile ne kadar oyun oynayabilir ki yani.

Örnek olması açısından söylüyorum, elimde i5 3340 & RX 460'lı sistem var, 3.000 TL civarında bu tarz bir sistem bulabilirsiniz. Ben de satışa koyduğumda bu fiyatlardan koymuştum.

Hocam eğer DDR3 düşünürseniz 3-4. nesil Intel işlemcili ve RX 460/RX 560; GTX 950/GTX 1050, hatta 1050Ti'lı sistem bulabilmeniz mümkün. Ki oyun da oynayacaksa bu yönde yapmasını tercih ederim çünkü 2200G ile ne kadar oyun oynayabilir ki yani.

Örnek olması açısından söylüyorum, elimde i5 3340 & RX 460'lı sistem var, 3.000 TL civarında bu tarz bir sistem bulabilirsiniz. Ben de satışa koyduğumda bu fiyatlardan koymuştum.
Aynen öyle doğru bir seçim olacaktır.Hangi tarz oyun oynayacağını söylersen sana daha bütçeli bir sistem önerebilirim.

i3 3.nesil bir işlemci tecih edebilirisiniz.Biraz zamanınızı alabilirim fakat bir kaç dakika sonra size bir sistem toplayabilirim.Bekleriseniz
Çok memnun olurum bana çok yardımınız dokunur.

Aynen öyle doğru bir seçim olacaktır.Hangi tarz oyun oynayacağını söylersen sana daha bütçeli bir sistem önerebilirim.
Minecraft veyahut küçük çaplı co-op indie oyunlar.

İşlemci olarak bi bak derim.

anakart olarak tercihim.(aynası yok)

ekran kartı müthiş birşey rx 470.

ram 1 adet yeterli olacaktır adet satışı 300TL yazmış bilgine.

sistemi kurrmak ve hız için 256gb ssd yeterli olacaktır bendede 256gb ama kingston bu ise sandisk yinede kaliteli.

sistemi soğuk tutacaktır.(sıfır)

kasa beyaz güzel.
buda güç kaynağı (psu)

unuttuğum bir parça varmı bilmiyorum bi kontrol edersen iyi olur saygılarımla iyi geceler...

Son düzenleme:
İşlemci olarak bi bak derim.

anakart olarak tercihim.(aynası yok)

ekran kartı müthiş birşey rx 470.

ram 1 adet yeterli olacaktır adet satışı 300TL yazmış bilgine.

sistemi kurrmak ve hız için 256gb ssd yeterli olacaktır bendede 256gb ama kingston bu ise sandisk yinede kaliteli.

sistemi soğuk tutacaktır.(sıfır)

kasa beyaz güzel.
buda güç kaynağı (psu)

unuttuğum bir parça varmı bilmiyorum bi kontrol edersen iyi olur saygılarımla iyi geceler...
Verdiğiniz emek için çok teşekkür ederim sanırım psu linki yanlış olmuş tekrardan çok teşekkürler

Verdiğiniz emek için çok teşekkür ederim sanırım psu linki yanlış olmuş tekrardan çok teşekkürler
evet öyle olmuş bir dakika hemen tekrardan bulup atıyorum

bu arada 2 adet seçenek var birisi 800TL ama 650w power boost marka.
Diyeri ise 500w concoro marka ben senin yerinde olsam 650w tercih ederim linkleride hemen vereyim.
500w:https://www.sahibinden.com/ilan/iki...asaustu-500w-guc-kaynagi-psu-1151026122/detay
650w:https://www.sahibinden.com/ilan/iki...ar-masaustu-650w-80-plus-psu-1151229049/detay

Rica ederim biz insanlar bu nedenle yartıldık birbirimize ihtiyacımız olduğunda tabikide yardımcı olmalıyız.Bende Ankarada yaşıyorum güzel üslubundan dolayı bende teşekkür ederim bir gün karşılaşmak dileğiyle.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı