Hocam bu laptopu tam olarak 5 aydır kullanıyorum.Buradan bir bak derim. Yeni kuzenime sipariş ettim.
Hocam bu laptopu tam olarak 5 aydır kullanıyorum.
Vatandan almıştım.
Öncelikle alet güzel mi? Güzel ancak bazı oyunlarda fps drop yaşatıyor. Isınmasından mı kaynaklı bilmiyorum. İnca inc611 isimli soğutucuyu aldım. Droplar 1 saat gecikmeye başlasa da her 2 saatte bir büyük oyunları bi 2 dakika kapayıp açmanız gerekiyor dropsuz oynayabilmek için.
Eksisi 8gb ram olması. En azından 12 gb olsa alet daha rahatlardı. Büyük oyunlarda hepsini kullandığı için oyunu alta alayım yapması işkence oluyor.
İkinci eksisi HDD si aşırı yavaş. 5200 Rpm malesef.
Üçüncü eksisi kasası plastik. YAni herhangi ufak bir çarpmada bile kırılacaktır muhtemelen.
Bir de yetersiz usb girişi var (3 tane bana yetmiyor en azından ama çözülmeyecek şey değil)
Cd girişi yok (bu bence eksi değil ama haberiniz olsun diye yazıyorum)
Bir de bilgisayar güncellemeleri tam alana kadar performansı aşırı kötü oluyor. YAni ben her şeyi tamamlayana kadar chroma bile girmek işkence olmuştu. Şuan gayet iyi durumda.
Klavyesinin tuşlarını bir türlü sevemedim, aşırı yumuşak. Aldım alalı da zaten 1 kere kullanmışımdır anca. Genelde böyle laptopların.
Dokunmatik faresi çok hassas. İptal edilecek tuşu yok bir de o kötü diyebilirim benim için.
Artıları: Ekranı Hd
Ekran kartı orta halli (1050 4gb laptop versiyonu)
Soğutması iyi ancak yeterli değil büyük oyunlar için. Yani klavyenin üzerindeki kısma 10 dakika oyun açık olduktan sonra elinizi uzun süre koyamazsınızAfterburner programında en fazla 80 yazıyordu ama, aslında hep 80 yazıyor oyun açınca
)
Şarjı çok iyi gidiyor
Ramini yükseltebilirsiniz ve içerisine SSD takabilirsiniz yer yapılmış ayrıca.
1 tane usb 3.0 girişi olması (aslında hepsi olsaydı keşke diyorsunuz)
Bir de hoparlörü mükemmel diyebilirim, ses kalitesi ve ses yüksekliği gerçekten tatmin edici. Şaşırdım açıkçası laptop hoparlörleri genelde sesi bu kadar yüksek vermiyor (En azından benim kullandıklarım).
Almayı düşünüyorsan ve sorun olacaksa sorabilirsin. Bildiğim kadar cevaplarım.
Bir de not düşeyim: Bence laptop almamalısın. Gerçekten aynı düzeydeki bir kasadan çok çok daha fazla performans alırsın ve oyunları çok daha rahat oynarsın. Bence laptop şart değilse kesinlikle bir kasa topla.
Oyun oynayacağım ben diyorsan eğer hiç laptop işine girme derim. Dolar aldı başını gidiyor 4000 liraya ne derece iyi bir bilgisayar kasası toplanır hiç emin değilim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.