Öncelikle selamlar,
Arkadaşım masaüstü bilgisayar toplamak istiyor. Bilgisayarı bozulduğu için benden konu açmamı istedi, ben de onun adına konu açıyorum.
Arkadaşım bilgisayarı oyun ve yazılım için kullanacak. Android Studio, Eclipse tarzı programları kullanıyor büyük yoğunlukla. Oyun olarak maksimum oynayacağı oyun GTA V, bunun yanında kardeşi çok fazla Minecraft oynuyor. Minecraftın grafikleri kötü gibi görünebilir ama Shaderpack, Mod, Resource Pack, ultiplayer bağlantısı falan eklenince minecraft da iyi bir sistem gerektiriyor.
Kullanım amaçlarını ayrıntılı yazmam saçma olmuş olabilir fakat gerektiğinden aşağıda veya üstünde bir sitem toplamak istemiyoruz. Bütçesi aslında 3000 TL. Eğer çok gerekli ise zor bir ihtimal 4000'e kadar da çıkılabilir ama daha fazlası değil. Ben pek anlamıyorum sistemlerden ama GTX 950 veya 960 kullanabileceğini düşündüm. Bir de bilgisayarın uzun süre kullanılabilir olması gerekiyor. Bu yüzden DDR4 RAM ve Skylake işlemci kullanabileceğini de düşünüyorum. Ayrıca belirtilen bütçenin içinde monitör de dahil. Monitör hariç bütün parçaları Vatan Bilgisayar'dan almayı düşünüyoruz. Monitör eğer uygunsa oradan alınabilir ama onun için bir kısıtlama yok. Eğer güzel bir sistem toplayabilirseniz ben de arkadaşım da çok memnun olacağız.
Ayrıca Vatan Bilgisayar'da parçaları kendileri topluyorlar diye biliyorum sanki, bu konuda da bilgi verebilirseniz çok makbule geçer.
Ben uzun uzun yazdım, çok şey istemiş olabilirim. Cevap yazmasanız bile şimdiden çok teşekkürler ilginiz için, iyi sosyaller.