3000-4000 TL RX 480 Sistem Toplama

İşlemci - Oyun Odaklı

• Oy verenlerin toplamı
    5

molarius

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar şu an ki bilgisayarımın parçalarını buraya yazacağım ve değiştireceklerimi yazacağım şunu yapsan daha iyi olur şunu mutlaka eklemelisin gibi bütün görüşlerinizi bekliyorum, fikirleriniz kesinlikle çok önemli benim için.

Şu anki parçalar;
Kasa: Zalman Z3 Plus MidTower
Anakart: M5A78L-M LX3 1866MHz
PSU: Dark Force Serisi 600W ATX PSU 12cm Fan
İşlemci: Amd FX 6300 6Core 14MB 3.5Ghz
RAM: Kingston Fruy Blue 8GB DDR3 1600MHz CL10
HDD: WD Blue 3.5 1TB 7200 64MB SATA
Ekran Kartı: Rx480 8GB 256Bit
Soğutucu: Zalman CNPS5X INTEL/AMD UYUMLU CPU SOĞUTUCU

Bu parçalar şu an olanlar içerisinde memnun olduğum bir ekran kartım bir de kasam var, onun harici değiştirmek zorundayım çünkü performanstan hiç ama hiç memnun değilim.
Bütçe 3000-4000 arası bütün fikir ve önerilerinizi bekliyorum mümkünse sebebiyle birlikte.
Aklımda hiç soru işareti kalmadan olabildiğince uzun ömürlü yenilemek istiyorum bu bütçeyle lütfen yardımcı olun, bu konu dışında daha fazla kimsenin başını ağrıtmak istemiyorum.
NOT; Sistem oyun odaklı olacak.

Değiştirmeyi düşündüklerim;
  • İşlemci 7700K düşünüyorum fakat R7 1700X kafamı karıştırıyor.
  • Anakart işinin içinden çıkamadım zaten z270 alıcam diye düşünüyorum ama nereden baksan hepsi aynı özellikte farklı fiyatta amaç ne anlamadım aydınlatılmayı bekliyorum.
  • SSD almalı mıyım, oyunlara bir etkisi olacak mı bilmiyorum.
  • Sıvı soğutma kesin alınmalı anladığım kadarıyla.
  • RAM olarak da CL muhabbetinin önemli olduğunu öğrendim. CL14 2400 MHz 8GB bir RAM düşünüyorum fakat yine de fikirlerinizi sunu, şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar şu an ki bilgisayarımın parçalarını buraya yazacağım ve değiştireceklerimi yazacağım şunu yapsan daha iyi olur şunu mutlaka eklemelisin gibi bütün görüşlerinizi bekliyorum, fikirleriniz kesinlikle çok önemli benim için.

Şu anki parçalar;
Kasa: Zalman Z3 Plus MidTower
Anakart: M5A78L-M LX3 1866MHz
PSU: Dark Force Serisi 600W ATX PSU 12cm Fan
İşlemci: Amd FX 6300 6Core 14MB 3.5Ghz
RAM: Kingston Fruy Blue 8GB DDR3 1600MHz CL10
HDD: WD Blue 3.5 1TB 7200 64MB SATA
Ekran Kartı: Rx480 8GB 256Bit
Soğutucu: Zalman CNPS5X INTEL/AMD UYUMLU CPU SOĞUTUCU

Bu parçalar şu an olanlar içerisinde memnun olduğum bir ekran kartım bir de kasam var, onun harici değiştirmek zorundayım çünkü performanstan hiç ama hiç memnun değilim.
Bütçe 3000-4000 arası bütün fikir ve önerilerinizi bekliyorum mümkünse sebebiyle birlikte.
Aklımda hiç soru işareti kalmadan olabildiğince uzun ömürlü yenilemek istiyorum bu bütçeyle lütfen yardımcı olun, bu konu dışında daha fazla kimsenin başını ağrıtmak istemiyorum.
NOT; Sistem oyun odaklı olacak.

Değiştirmeyi düşündüklerim;
  • İşlemci 7700K düşünüyorum fakat R7 1700X kafamı karıştırıyor.
  • Anakart işinin içinden çıkamadım zaten z270 alıcam diye düşünüyorum ama nereden baksan hepsi aynı özellikte farklı fiyatta amaç ne anlamadım aydınlatılmayı bekliyorum.
  • SSD almalı mıyım, oyunlara bir etkisi olacak mı bilmiyorum.
  • Sıvı soğutma kesin alınmalı anladığım kadarıyla.
  • RAM olarak da CL muhabbetinin önemli olduğunu öğrendim. CL14 2400 MHz 8GB bir RAM düşünüyorum fakat yine de fikirlerinizi sunu, şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum.
1. Render de yapacam dersen R7 1700X al. Sadece oyun oynayacaksan 7700K daha iyi olur.
2. Bence en ucuz Z270 al geç. Az bir şey OC yaparsın. Yok ben OC' un dibine vurcam dersen daha iyi anakart almalısın. Bence gerek yok.
3. SSD alırsan oyunu SSD' ye kurarsan oyunlardaki yükleme ekranları çok kısa sürer. Sistem daha hızlı çalışır.
4. Sıvı soğutma şart değil. Tamamen senin OC yapma isteğine bağlı.
5. Ram seçiminiz güzel.

Ryzen daha iyi olabilir bence.

Sebepleri:

1) Çift çekirdek gücü İ7 lerden çok daha fazla. Eğer oyunlar çift çekirdek gücüne önem vermeye başlarsa Ryzen parıldar.

2) 2K ve 4K monitörlerde daha iyi performans veriyor. Optimizasyonu sağlanınca 1080p de en az İ7 gibi çalışacaktır.

3) Render ve tasarım için çok daha iyi.

4) X ibaresi olmayanlardan alırsanız içinden çıkan fan harika.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı