Bu sene endüstriyel tasarım mühendisliği bölümü kazandım. Bölüm güzel hoş fakat sağlam bir bilgisayarım olması şart diye düşünüyorum. Çünkü bu programın amacı neredeyse tüm çizim tasarım ve statik programlarını öğrenciye öğretmek ve endüstriyel alanlarda öğrenciye kullandırmayı öğretmek.
Gelelim soruma,
Saygıdeğer abilerim, ustalarım (Masterlarım ) ağzı olan konuşuyor. Kimi i7 u serisi yeter diyor kimi illaha HQ serisi kullanmalısın diyor. İşte bu işlemciyle ilgili ilk sorumdur. HQ mu yoksa U da yeterli mi?
Diğer bir sorunsal da gpu. Şimdi bendeki bütçe 3000-4000 tl arası. Bu segmentte aklıma yatan acer v7 nitro 17.3 inç var mesela ips paneli olsun gtx860 ı olsun i7 4710hq 2.5 ghz işlemcisi olsun beni bende alıyor. Ama gel gelelim ki gpu belleği 2 gb. Şimdi arkadaşlar ben gidip de bu bilgisayarda call of 2 atmıycam heralde. Zorlayacağım bölümüm gereği diye düşünüyorum 2gb ekran kartı yeterli oLur mu render için.
Kısacası 4GB 850 VS 2GB860 I kıyaslarsak kim galip gelir?
Aklımda şu an 2 adet model var. Birisi acer v7nitro 17.3 inç i7 modeli birisi de HP ENYV 15K202NT modeli.
Fiyat performans açısından en iyisini arıyorum ve tabiki ssd taktırmayı düşünüyorum.
Her türlü yoruma açığım ama lütfen kırıcı olmamaya çalışın herkes donanım uzmanı olsa size ihtiyacımız kalmaz değil mi ?
4000'e kadar çıkmışken al şöyle bir şey ömür boyu kullan. Acer'e veya HP'ye hiç bulaşma. İkisinden de çok çektim. Ha bu seninde çekeceğin anlamına gelmiyor. Ama böyle GTX970m'li bir ürün, bu fiyata varken diğerlerine laf düşmez.
Hiç olmadı internet üzerinden Windows 8.1 ISO dosyasını indirip yüklersin. Daha sonrada crack yaparsın oldu bitti. Tabi sahte Windows tavsiye etmiyorum. Ama Windows olmaması o dizüstü bilgisayarı almak için bir engel değil.
daha uygun modeller önerebilir misin yada arasında kaldıklarımdan hangisini önerirsin. Çünkü daha ssd masrafıda var 500 tel falanda ona vericem MSI falan çok hojdir ama pahalı
Ben de arıyorum maksimum 4000 liralık laptop. Konu takip. Msi ge70 düşünüyorum şu aralar, gtx960m olan versiyonu. Bulursanız haber verirseniz çok sevinirim.