3000-4000 TL'ye 144-165 Hz VA-IPS monitör tavsiyesi

Bütçe
3000-4000
Forumda nadiren gördüm ghosting yaşayanları kendi monitörümün hakkında olan konularda. Yani bu da olağanüstü bir durum değil her monitörde yaşanıyor.
 
Forumda nadiren gördüm ghosting yaşayanları kendi monitörümün hakkında olan konularda. Yani bu da olağanüstü bir durum değil her monitörde yaşanıyor.

IPS panellerde yaşama olasılığınız düşük. Yüksek Hz değeri veren VA panellerde yaşama olasılığınız fazla oda gölgelenme şeklinde oluyor genelde.
 
Burada sayamam yeni bir konu açarsınız kronik sorunlu modeller diye seve seve sayarım. Bu konu burada gereksiz olarak uzar sayarsam. Ben ucuz VA panellerin hemen hemen çoğunda benzer ghosting sorunları yaşayanları görüyorum G3 aralarında en çok bilinenlerden. Size de gezmenizi tavsiye ederim.
Hocam vp249qgr IPS panel ben ondan bahsediyorum. G3 zaten berbat bir model. VA panellerde çok yaşanan bir sorun ghosting.
 
Hocam VP249QGR IPS panel ben ondan bahsediyorum. G3 zaten berbat bir model. VA panellerde çok yaşanan bir sorun ghosting.

G3'ün ghosting performansı bence de berbat ama Odyssey serisinin bir parçası olduğu içinde iyi bir tasarımı var ayrıca bütçesine göre asansörlü ergonomik bir model. Böyle bir modele mesela arkadaşın yaşadığı gibi kablo ile hasar verip cebinizi yakacak şekilde panele hasar verme ihtimaliniz çok düşük, arkada kablo toplama yeri olduğu için hatta imkansız diyebilirim. İyiye iyi, kötüye kötü derim ben G3'ün de iyi yanı bu.

Tabii ergonomik diye gidip de G3 alın demiyorum bence de sorunlu bir model ama o konuda ASUS'un bu modelinin eline verir. Oyuncuların zaten genelde pivot ve asansör gibi bir şeylere pek ihtiyacı yok VESA montajı yapabiliyorsun ama malzeme kalitesine gelince konu uzun kullanımda tabii ki ihtiyaç duyulur bir konu. Genelde forum üyeleri malzeme kalitesi konusuna çok değinmezler bence en önemli şeylerden biri bu. LCD paneller çok ince ve narin haliyle monitörde pivot gibi hareket kabiliyetini arttıran bir şey yoksa oynatayım derken bile panele hasar verme durumunuz maalesef var. O monitörün kablo ile hasar almasına çok şaşırmadım ben mesela.

Bende pivot bir monitör var hafif oynatırken bile korkuyorum panel o kadar ince ki ve monitörlerin fiyatını panel belirlediği için zaten anlatmaya bile gerek yok. Tabii o fiyata başka 144 hz ips panel yok diye ben dahil çoğu forum üyesi Asus'un VP249QGR modelini öneriyor ona yapacak bir şey yok.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı