Merhaba arkadaşlar 2017 Haziran-Temmuz arası sıfırdan bir bilgisayar toplicam. Bayadır bakıyorum aklımda belirli bir kalıp var ama bunların uyumluluğunu nasıl öğrenebilirim ve ekran kartı tavsiyesine ihtiyacım var. Toplam PC bütçem 3000-4500 TL arası.
Ayrıca doların hareketliliği ve bazı forumlarda okuduğum kadarı ile yeni nesil parçaların gelicek olması fiyatları ne kadar etkiler ?
Ekran kartı: Ben NVIDIA taraftarıyım internette forumlarda AMD tam olarak onaylanan bir ekran kartı olmadı. İlla hata alanlar oldu veya memnun kalmayanlar o yüzden AMD'ye hiç sıcak bakmıyorum ama fiyat/performans kısmına geldiğimizde AMD önde gözüküyor. Aklımda RX 470 ile GTX 970 ve GTX 960 gibi seçenekler var. Bu üçü arasından hangisi sizce varsa başka fikirlere de açığım
970 de 960 da alınmaz. Rx diyosan ve o fiyat aralığını veriyorsan senin kart seçeneklerin bunlar olmamalı. Yanlış yoldasın. Sen rx 480 mi gtx 1060 mı alayım diye sormalısın.
Yaza kadar çıkacak birçok yeni nesil ürünler var bilgisayarı toplamadan 1 2 hafta önceden konuyu açmanız daha faydalı olur
4500 tl ye 1060 sistem toplanır monitör ile ancak yaza kadar doların düşmesi söz konusu olur ise 1070li sistemde toplanabilir