3000-5000 TL klavye önerisi

Arkadaşlar merhaba,

Çıktığı günden bu yana Razer Blackwidow Chroma V2 kullanmaktayım ve aşırı derecede memnunum halen. Ancak R ve S tuşları bazen basmıyor. Daha önce de W tuşu basmıyordu ancak kullanılmayan buton ile lehimleyerek değişme sonucunda sorunu çözdüm. Anladığım kadarıyla klavyenin ömrü artık tükendi ve beni sal artık diyor. O yüzden yeni klavye arıyorum. Yine uzun ömürlü olacak, üzmeyecek ne tavsiye edersiniz?

%60-65 ve ışıksız bir klavye arayışım yok öncelikle. (herkese bu şekilde öneri yapıldığını gördüğümden yazıyorum)
Ferah, geniş masam var. Sadece oyun oynamıyorum. Tam boyut klavye arıyorum.

Aklımdakiler;
Razer Blackwidow V4 Pro.
ASUS ROG STRIX Scope nx Wireless Deluxe.

Aklımda dediğime bakmayın konu açmadan önce araştırmaya başladım ve bu ikisi hoşuma gitti. Tavsiyelere açığım.
Dediğim gibi %60 gibi ufak klavyeler ile ışıksız klavye önermezseniz sevinirim. RGB olması şart değil ama ışıklı olması gerekiyor ve haliyle RGB oluyor.:)

Şimdiden teşekkürler.

Buna baktın mı? Nays ile alırsan 2500e gelir.

Bunun nesi 5K ediyor merak ediyorum.

Hocam pahalılık böyle bir şey işte. Birebir aynısı yarı fiyatı da olabilir ama sen o ürüne can alıcı 3-4 özellik eklersen iki katına satabilirsin.

Nasıl dersen örneğin aşırı sessiz oluşu, tuşlarına dokununca sağa sola yalpalanmaması, nx snow Switch'leri, sağ üstteki compact kontrol sağlayan mekanizma ile hoş bir klavye oluyor. Sonuçta bunlar benim için önemli diyen ve aynı zamanda fiyatına çok takılmayan kişiler satın alabilir. Çok genele hitap etmeyecektir.

Buna baktın mı? Nays ile alırsan 2500e gelir.

Bu eski seriymiş. Yenisi NX Snow Switch.

Hocam pahalılık böyle bir şey işte. Birebir aynısı yarı fiyatı da olabilir ama sen o ürüne can alıcı 3-4 özellik eklersen iki katına satabilirsin.

Nasıl dersen örneğin aşırı sessiz oluşu, tuşlarına dokununca sağa sola yalpalanmaması, nx snow Switch'leri, sağ üstteki compact kontrol sağlayan mekanizma ile hoş bir klavye oluyor. Sonuçta bunlar benim için önemli diyen ve aynı zamanda fiyatına çok takılmayan kişiler satın alabilir. Çok genele hitap etmeyecektir.

Can alıcı noktası ASUS markası basılmış olması olabilir hocam.
Ayrıca belirtmek isterim ki ASUS ve Razer'ın Türkiye'de çok tutmasının sebebi ülkenin %95'inin Akko-epomaker-Redragon-Lamzu-Ninjutso-Pulsar ve diğer markaları bilmemesinden kaynaklı.
Forumu azıcık gezince forumda cayır cayır G203 fosili ve türevlerini görüyorsunuz.

Amazon.com.tr ışıksız olması eksi fakat önerebileceğim bir model hocam.

Snow Switch çok iyi Switch'lerden birisi fakat başka bi' artısı yok gibi.
ASUS yerine epomaker falan bassalar muhtemelen 2500-3000TL civarıydı.

Hocam zaten hayatta her şey öyle :)

Can alıcı noktası ASUS markası basılmış olması olabilir hocam.
Ayrıca belirtmek isterim ki ASUS ve Razer'ın Türkiye'de çok tutmasının sebebi ülkenin %95'inin Akko-epomaker-Redragon-Lamzu-Ninjutso-Pulsar ve diğer markaları bilmemesinden kaynaklı.
Forumu azıcık gezince forumda cayır cayır G203 fosili ve türevlerini görüyorsunuz.

Vallahi sistemimde uzun ömürlü olmasından tecrübe ettiğim için birçok ürünü ASUS tercih ettim. Ancak klavye mouse kulaklık üçlüsünde de bir o kadar başarısız olduğunu sayısız yorumda okudum ASUS'un. Acaba bu sefer yapmış mıdır gibisnden şans versem mi diye düşündüm sadece.

Epomaker fiyatı pahalı değil aslında da ben %60 klavye almak istemem şahsen. Tam boyu da yıllardır stoklarda yok diye biliyorum.

Bu eski seriymiş. Yenisi NX Snow Switch.
Yani bir tık. RX switchler dandik değil.

Hocam bütçe sıkıntısı yoksa bence keychron alın, V5 max modeli gerçekten güzel. Marka konusunda endişeniz olmasın zaten en iyi prebuilt klavye yapan markalardan birisidir kendileri. Epomaker da iyi markadır ama daha az seçenek var modellerde (özellikle tam boy olarak)

Klavye, mouse vs. alacakken sadece bu ürünleri üreten markalardan almak her zaman daha iyi oluyor. Eminim ASUS klavye de güzeldir ama o kadar para veriyorken o fiyata en çok özelliği sunan ve en kaliteli ürünü almak daha mantıklı sırf marka yazıyor diye almaktansa. Ayroca görsel olarak ASUS, Razer, MSI gibi markaların klavyeleri çok ruhsuz duruyor ve 500 TL membran klavyeler gibi duruyorlar.

Ajazz iyi markadır tam F/P ürünleri yapıyorlar ama AK992'de switch ve tuş takımı değiştirmek gerekebilir çünkü ucuz olsun diye oralardan kısmışlar, ABS keycapler vardı sanırım ve switchler de biraz "scratcy", az da olsa sürtünme sesi var ve yağlamak gerekebiliyor.

Uğraşmam derseniz her türlü V5 max derim. (Ülkemizde connectgame satıyor keychron fakat bu model yok ve fiyatlar saçma pahalı, keychron'un kendi sitesinden alabilirsin, %30 civarı da vergi çıkıyor ve kapıda ödeniyor) Tek eksisi RGB'si çok parlak değil ve tuşlardan ışık geçmiyor. Ama knob olan ve eli yüzü ve fiyatı düzgün bir bu klavyeyi bulabildim, diğerlerine ya switch ya da keycap almak şart oluyor.

Benzer şartlarda bende klavye arıyorum ama cidden arastirdikca ogrendimki klavye konusunda gerçekten kusursuz bir ürün yok alt tarafı bir klavye diyorsunuz ama öyle değil her yönüyle beğendiğim XPG Summoner red Switch klavyeyi iade ettim geçenlerde her özelliği güzeldi ama yazılımı o kadar kötüydü ve bir o kadar da bozuyorduki kendi kendine tuşlara basma sorununu ne yaptiysam çözemedim.
Tek istediklerim tam boy bilek desteği ve uzun yıllar kullanabilmek adına kaliteli Switch'ler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı