Arka aydınlatma, renk gamı, kullanılan kaplama, TUF serisinin asla sahip olamayacağı renk modu ve iç yapı gibi etmenler panele çok takılmamanız gerektiğini anlatır.
Arka aydınlatma, renk gamı, kullanılan kaplama, TUF serisinin asla sahip olamayacağı renk modu ve iç yapı gibi etmenler panele çok takılmamanız gerektiğini anlatır.
Evet, kalitesiz olduğu anlamına gelir. Yüksek input lag, kötü renk modları, arka aydınlatma ve iç yapı onun Rampage ve JD'den farksız kılar. Sık sık flickering, görüntü gelmeme, açılmama, OC modunda çalışmaması şikayetleri hakkında konu açılıyor.
Fiyatına göre "Ğ" bir monitör. G27QC-10 gibi belki daha düşük özellikli ama göz boyamayan ve daha kaliteli monitörler alınabilir.
3500-4000 TL olsaydı evet, siyah eşitliği kötü denebilirdi ama 3000'e hem harika monitör hem de bu göz ardı edilebilir.
Attığınız model için de pek bir fark yok.
The ASUS TUF Gaming VG27AQL1A is a 27-inch, 1440p gaming monitor with a native 144Hz refresh rate that you can overclock to 170Hz. It's a newer model than the po...
@LaMorte Hocam ne monitör öneriyorsun? Fiyat olarak önemli değil 2K 144Hz IPS olmasını anladım ama kafa şeyde gidiyor QHD yok QLED, HDR, input lag yok ghosting derken ne alacağımı şaşırdım en iyisini almak istiyorum Curved Samsung'ları pek güvenemedim Curved olmasından dolayı.
@LaMorte Hocam ne monitör öneriyorsun? Fiyat olarak önemli değil 2K 144Hz IPS olmasını anladım ama kafa şeyde gidiyor QHD yok QLED, HDR, input lag yok ghosting derken ne alacağımı şaşırdım en iyisini almak istiyorum Curved Samsung'ları pek güvenemedim Curved olmasından dolayı.
Teşekkür ederim cevap verdiğin için. Büyük ihtimal dediğini alacağım ama 4000 geçen bir monitör de alabilirim varsa daha önerin, iş de yapiyorum oyun oynadığım gibi fotoğraf olsun renklere de önem gösteriyorum.
Baktım G-Sync varmış sıkıntı yok ama gene de varsa önerin daha pahalı olsa bile açığım.
Teşekkür ederim cevap verdiğin için. Büyük ihtimal dediğini alacağım ama 4000 geçen bir monitör de alabilirim varsa daha önerin, iş de yapiyorum oyun oynadığım gibi fotoğraf olsun renklere de önem gösteriyorum bir de G-Sync uyarlanabiliyor mu?
Yapılan işler profesyonel ise yüksek sRGB renk gamı daha doygun görüntü vereceğinden sizin için eksi olabilir. Sebebi ise %100 sRGB renk gamının diğer monitörlerde oldukça çok olması ve daha kolay elde edilmesi.
Yeni gelen Firmware'lerde sRGB modu geldi mi bilmiyorum. Geldiyse sRGB modu açıldığı zaman %100 civarına sabitleneceğinden sorun ortadan kalkar. Tabii profesyonel işler yapmıyorsanız göz ardı edilebilir yine.
G-Sync Compatible olduğundan FreeSync üstünden G-Sync açılıyor, sadece onayı var. Bu onay bazen G-Sync açamama durumuna karşı bir garanti.