Bütçem 3000₺ civarında, sıfırdan monitörsüz ve oyun odaklı bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. En son 2014 yılında i3 4160-GTX960'lı bir sistem toplamıştım ve günümüz donanım parçalarına çok uzağım, birçoğu hakkında fikrim yok.
İşlemci konusunda i3 9100F ve AMD Ryzen 5 2600 arasında kaldım, aralarındaki 200-300 liralık fiyat farkına değeceğini biliyorum ancak işlemcimin 9100F olması durumunda daha dengeli, belki SSD'li bir sistem toplayabilmiş olacağım.
Sorun da burada başlıyor, ilk parça olarak işlemcimi seçtikten sonra anakart seçiminde sorun yaşıyorum. Eski alıştığım model isimlerinden hiçbiri kalmamış, soketler değişmiş. Anakart-RAM-İşlemci uyumunu sağlamak daha karmaşık bir hal almış. Bunun yanı sıra seçtiğim işlemci 9. nesil ve 1151 soket tipi uysa bile bazı anakartlar kabul etmiyormuş etse de BIOS update gerektiriyormuş gibi söylemlere denk geldim.
Ekran kartı olarak sanırsam bu bütçelerin ilacı RX 570'miş. Kılıcımı her zaman Nvidia'dan savursam da bu seçim daha mantıklı gibi. Ancak bu konuda da net bir seçime gidemiyorum çünkü ekran kartlarının sağına soluna trilyon tane isim gelir olmuş. Armor, gold, cart curt edition kafam basmamaya başladı benchmarkların içinde kayboldum resmen.
Uzun lafın kısası 3000 TL bütçem var ve işin içinden çıkamıyorum, önerilerinizi bekliyorum.