3000₺ i3 9100F içeren sistem toplama

Alpkrt

Hectopat
Bütçem 3000₺ civarında, sıfırdan monitörsüz ve oyun odaklı bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. En son 2014 yılında i3 4160-GTX960'lı bir sistem toplamıştım ve günümüz donanım parçalarına çok uzağım, birçoğu hakkında fikrim yok.

İşlemci konusunda i3 9100F ve AMD Ryzen 5 2600 arasında kaldım, aralarındaki 200-300 liralık fiyat farkına değeceğini biliyorum ancak işlemcimin 9100F olması durumunda daha dengeli, belki SSD'li bir sistem toplayabilmiş olacağım.

Sorun da burada başlıyor, ilk parça olarak işlemcimi seçtikten sonra anakart seçiminde sorun yaşıyorum. Eski alıştığım model isimlerinden hiçbiri kalmamış, soketler değişmiş. Anakart-RAM-İşlemci uyumunu sağlamak daha karmaşık bir hal almış. Bunun yanı sıra seçtiğim işlemci 9. nesil ve 1151 soket tipi uysa bile bazı anakartlar kabul etmiyormuş etse de BIOS update gerektiriyormuş gibi söylemlere denk geldim.

Ekran kartı olarak sanırsam bu bütçelerin ilacı RX 570'miş. Kılıcımı her zaman Nvidia'dan savursam da bu seçim daha mantıklı gibi. Ancak bu konuda da net bir seçime gidemiyorum çünkü ekran kartlarının sağına soluna trilyon tane isim gelir olmuş. Armor, gold, cart curt edition kafam basmamaya başladı benchmarkların içinde kayboldum resmen.

Uzun lafın kısası 3000 TL bütçem var ve işin içinden çıkamıyorum, önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX960 ile devam etmenizi öneririm, i3 9100F B360 anakart + Soğutucu biraz pahalı oluyor. Soğutucu bakımından ne koycağımı şaşırdım ondan dolayı. Kısacası R5 2600 B450 sistem kurup stok fan ile yola devam etmenizi öneririm. Diğer türlü daha pahalıya gelebilir, sistem özelliklerinizi tam olarak yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

150 tl geçti 3000tlyi. Aynı anakartı İ5 9400f ile kullanıyorum ve harika.
Ekran Kartı olarak arkadaşın dediği gibi 960ı kullanın.

Maalesef kuracağım sistem elimde olandan ayrı, tüm parçalarıyla sıfır bir sistem olacak. Aksi halde çok güzel bir şey çıkarabilirdim ortaya zaten. i3 9100F için stok soğutucunun yeterli olacağını düşünmüştüm, soğutucuya gerçekten gerek var mı? Onun yerine 3+1 fanlı bir kasa yeterli olmaz mı?

150 tl geçti 3000tlyi. Aynı anakartı İ5 9400f ile kullanıyorum ve harika. Eki Görüntüle 408878Eki Görüntüle 408879
Ekran Kartı olarak arkadaşın dediği gibi 960ı kullanın.

Anakart mikroATX ve 2666 MHz, seçtiğiniz ramler ise 3000 MHz. mATX anakartın ATX anakarttan gerçekten bir farkı var mı? Bu konuda biraz kafam karışık, çünkü mATX anakartlar ATX'lere göre oldukça ucuz ve bütçem sınırlı olduğu için feragat edebileceğim ilk parça anakart. Sisteme maalesef ekran kartımı dahil edemeyeceğim, kasadan anakarttan kısarak, SSD'yi de çıkartarak bir ekran kartı koyabilmem mümkün mü?

R5 2600 alin bence. i3 9100F elinizdeki ekran kartini gelistirmeye kalktiginizda darbogaz yapacaktir RTX 2060-2070 gibi kartlarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…