3000 MHz CL16 vs 4000 MHz CL18 DDR4 RAM

UmuT_35

Kilopat
Daha fazla  
Şu anda 6. senesi olan 2x8 CL16 3000 MHz RAM kullanıyorum. Karşılaştırmalara baktığımda 4000 MHz ile arasında en az 10 FPS oynuyor. Sizce RAM'lerimi yükseltmeli miyim? Sizin de önerilerinizi almak istedim.

İşlemcim: Ryzen 5600X
Ekran kartım: 7700XT

Anakartına bağlı anakartın en fazla 3600 MHz destekliyor atıyorum sen 4000MHz de alsan o RAM'ler Max 3600 MHz de çalışacak anakart destekliyor mu?

Anakartına bağlı anakartın en fazla 3600 MHz destekliyor atıyorum sen 4000MHz de alsan o RAM'ler Max 3600 MHz de çalışacak anakart destekliyor mu?

Destekliyor hocam baktım . Asus TUF B450 Plus gaming. 4400 MHz'e kadar destekliyor.

ASUS TUF B450 Plus Gaming.

Değer yani hocam değil mi DDR4'te kalınacaksa?

Açıkçası bütçeniz varsa artık DDR4 yatırım yapılmamalı. Ama derseniz ben 1 yıl böyle kullanır idare edip bütçe toplayınca geçerim derseniz karar sizin.

Açıkçası bütçeniz varsa artık DDR4 yatırım yapılmamalı. Ama derseniz ben 1 yıl böyle kullanır idare edip bütçe toplayınca geçerim derseniz karar sizin.

Yok hocam şuanda kısa süre içinde DDR5'li sisteme geçme düşüncem yok. Bana yetiyor şuanlık. DDR4 Anakartında max. yapabileceğim yükseltmeleri yaptım. RAM kaldı. Onuda yükseltip uzun süre daha götüreceğim.

İfadeler: xBN
16 GB alacağım dual 2x8

Gerek yok. Ekran görüntüsü paylaş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…