3000 MHz DDR4 RAM ve AMD Destekli Anakart

3zrasasi

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Web Programlama
Merhaba arkadaşlar. Bir bilgisayar toplamaya karar verdim ve aklımda Intel i5 veya i7 destekli bir sistem toplamak vardı. Bunun için yeni bir kasa, güç kaynağı ve 16 GB DDR4 3000 MHz çift kanal RAM aldım. Ancak anakart ve işlemciyi almadan önce Ryzen serisini fark ettim ve gördüğüm kadarıyla Ryzen destekli anakartlarda 3000 MHz RAM desteği yok. Böyle bir durumda RAM 2133 MHz'de sabit mi çalışır yoksa RAM hızı 2933 MHz'e kadar yükselir mi? Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD'nin en düşük A320 yonga seti bile OC ile 3200MHz'e kadar çıkabiliyor. Siz B350 veya daha üst segment yonga seti alın. RAM'leriniz AM4 platformunda 3000MHz (OC) sorunsuz çalışır.

Konuyu hortlatmak gibi olacak ama Kingston Kng Hyperx 8GB D4 3000mhz ram alacağım OC yapmadan 3000mhz olan bir anakart önerebilir misiniz? Ayrıca bilgisayar bilgisi orta olan biri olarak OC yapmam zor mu? OC ile 3000mhz olan bir anakart alsam kendi yapabilir miyim?

Benim sorunum tam olarak şu 3000mhz olan bir ram aldım ancak alacağım anakart 2400mhz ram destekliyor. İsteğim de direk 3000mhz ram destekleyen bir anakart almak.

Benim sorunum tam olarak şu 3000mhz olan bir ram aldım ancak alacağım anakart 2400mhz ram destekliyor. İsteğim de direk 3000mhz ram destekleyen bir anakart almak.
Öyle bir anakart var mı bilmiyorum da siz onu kolaylıkla ayarlayabilyorsunuz diye biliyorum. İnternette sayısız video var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı