3000 Mhz RAM Düşük Frekansta Çalışıyor?

Daha fazla  
Daha önce böyle bir sorun yoktu, BIOS güncellemesinden sonra oluştu.

Asus Ana kartta "Profile 1" ayarlı fakat RAM'ler 2933 Mhz. yerine 1467 Mhz. olarak çalışıyor.

Görev yöneticisinden baktım. Ayrıca BIOS'da 2933 yazıyor, XMP açık.

Zaten dünden beri CS-GO'da anlık drop sorunları yaşıyordum, bakınca bunu gördüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bir sorun yok.Aynısı bende de var şuan.Biosta 3000mzh ayarlı fakat cpu-z de 1500mhz.Yani biri 1500mhz diğeri de 1500mhz toplam 3000mhz.Bence bir sıkıntı yok.

Bende de öyle.Mesela 2800mhz aldığımda falan 1400mhz yazması gerekirken 1067 falan yazıyordu.Bu durumu bende anlayamadım fakat bios ta ne yaparsan o olur.İster 3200,2400,1600mhz...Sıkıntı etme yani .Bu arada win10 pro mu ?

Daha önce böyle bir sorun yoktu, BIOS güncellemesinden sonra oluştu.

Asus Ana kartta "Profile 1" ayarlı fakat RAM'ler 2933 Mhz. yerine 1467 Mhz. olarak çalışıyor.

Görev yöneticisinden baktım. Ayrıca BIOS'da 2933 yazıyor, XMP açık.

Zaten dünden beri CS-GO'da anlık drop sorunları yaşıyordum, bakınca bunu gördüm.
Cpu Z ile bakıyorsanız 2 ile çarpmanız lazım.

Cpu Z ile bakıyorsanız 2 ile çarpmanız lazım.
Belirttiğim gibi görev yöneticisinden bakıyorum ve burada bir sorun var. 3000 Mhz. olmuyor.
Bende de öyle.Mesela 2800mhz aldığımda falan 1400mhz yazması gerekirken 1067 falan yazıyordu.Bu durumu bende anlayamadım fakat bios ta ne yaparsan o olur.İster 3200,2400,1600mhz...Sıkıntı etme yani .Bu arada win10 pro mu ?
Pro hocam.

Belirttiğim gibi görev yöneticisinden bakıyorum ve burada bir sorun var. 3000 Mhz. olmuyor.

Pro hocam.
Hocam ben education kullanıyordum.Onda bu sorun yoktu.Ama daha sonra pro ya geçtim.Şuan pro dayım.Ve 1500mhz olarak gözüktü.Yani bu win10 pro ya özgü bir durum.Ama merak etme bir sıkıntı olmuyor.Takılma sebebi bence başka bir şeyden kaynaklı.İşlemcin ve ekran kartının sıcaklık değerini çekip atarmısın.Ve kullanımlarını.Bu arada sistem özelliklerini detaylıca yazarmısın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı